Uunibataattia feta-, pinaatti- ja paputäytteellä
Täyttävä annos feta-, pinaatti- ja mustapaputäytteellä olevia bataattipuoliskoja.
2kpl | Bataattia á 300g |
1kpl | Keltainen sipuli |
2kpl | Valkosipulinkynsiä |
1rkl | Vapaavalintaista öljyä tai voita |
1pussi | Pakastepinaattia (150g) |
1,5tl | Yrttisuolaa |
1mm | Mustapippuria |
380g | Esikeitettyjä mustia papuja |
200g | Fetajuustoa |
- Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteeseen.
- Puolita bataatit ja aseta ne leikattu puoli alaspäin leivinpaperilla varustetulle pellille.
- Paahda uunissa 30 minuuttia.
- Valmistele sillä aikaa täyte.
- Leikkaa sipuli sekä valkosipuli ja ruskista öljyssä tai voissa paistinpannulla.
- Lisää pakastettu pinaatti ja sulata sekoittamalla.
- Mausta yrttisuolalla ja mustapippurilla.
- Huuhtele mustat pavut ja sekoita ne pinaattisekoitukseen.
- Murusta fetajuusto ja laita se viimeisenä paistinpannuun.
- Ota bataattipuoliskot uunista ja kaiverra lusikalla kuoppa keskelle jokaista puoliskoa.
- Sekoita pehmeä liha joka jää yli pinaatti- ja fetasekoitukseen
- Täytä bataattipuoliskot ja aseta uuniin vielä 5-10 minuuttia.
- Säästä mahdollinen täyte joka ei mahdu puoliskoihin.
- Tarjoile mielellään heti.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.