Täytetyt paprikat sienillä, omenalla ja pinaatilla
Täytetyt paprikat miedolla seoksella jossa sieniä, omenaa ja pinaattia. Täydellinen kesälounaalla!
1dl | Keittämätöntä, vapaavalintaista riisiä |
1rkl | Vapaavalintaista öljyä |
1kpl | Keltainen sipuli |
200g | Herkkusieniä |
6kpl | Närpiön Vihanneksen punaista paprikaa |
1kpl | omena |
150g | Pakastettua pinaattia |
1tl | Suolaa |
1tl | Timjamia |
0,25tl | Mustapippuria |
0,25tl | Chilijauhetta |
1dl | Vapaavalintaista kermaa |
3dl | Vapaavalintaista juustoraastetta |
- Lämmitä uuni 175 asteiseksi.
- Keitä riisi pakkauksessa olevan ohjeen mukaisesti.
- Kuori ja leikkaa sipuli.
- Leikkaa herkkusienet paloiksi.
- Paista sipuli ja sienet paistinpannulla öljyssä kunnes pehmeitä.
- Huuhtele sillä aikaa paprikat ja leikkaa pois kansi paprikan yläosasta.
- Poista mahdolliset siemenet ja valkoiset reunat.
- Aseta paprikat uunivuokaan.
- Kuori omena ja paloittele.
- Lisää paistinpannuun pakasetun pinaatin kanssa.
- Anna kiehua kunnes pinaatti on sulanut.
- Sekoita sen jälkeen joukkoon keitetty riisi.
- Mausta suolalla, timjamilla, pippurilla ja chilijauheella ja kaada päälle kerma.
- Sekoita lopuksi joukkoon 1,5dl juustoraastetta.
- Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
- Täytä paprikat täyttellä ja laita päällimmäiseksi loput juustoraasteesta.
- Laita ”kansi” paprikoihin ja paahda uunissa 20 minuuttia.
- Voidaan myös grillata.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.