Tomaattirisotto
Risotto on herkullinen italialainen ruokalaji, joka on valmistettu riisistä, yleensä Arborio- tai Carnaroli-riisistä, ja se tarjoillaan yleensä kermaisena ja maukkaana. Rikkaan ja täyteläisen maun lisäksi risotto on erittäin monipuolinen. Tässä reseptissä käytetään juustoja sekä ihania kotimaisia Dunne tomaatteja. Risottoa on helppo valmistaa suuremmankin määrän kerrallaan joten se on helppo laji joko arkeen ja lämmitykseen tai juhlaan suuremmalle ihmismäärälle.
400g | Risottoriisi |
1dl | Oliiviöljy |
3dl | Valkoviini |
1l | Tomaattimehu |
100g | Maustamaton tuorejuusto |
150g | Permesanjuustoraaste |
2tl | Suola |
1rkl | Sokeri |
0,5tl | Mustapippuri |
1ras | Närpiön Vihanneksen dunne tomaatti |
1ruukku | Tuore persilja |
- Kuumenna iso kattila.
- Lisää kattilaan oliiviöljy ja risottoriisi.
- Kuullota riisiä pari minuuttia.
- Lisää valkoviini ja kiehauta.
- Lisää puolet tomaattimehusta.
- Keitä risottoa miedolla lämmöllä koko ajan nuolijalla sekoittaen.
- Lisää aina tarvittaessa tomaattimehua pikkuhiljaa, jotta seos pysyy juoksevana.
- Kunnes risottoriisi on kypsää.
- Lisää joukkoon maustamaton tuorejuusto ja parmesaanijuustoraaste.
- Sekoita tasaiseksi.
- Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
- Tarkista maku.
- Lisää joukkoon halkaistut dunnetomaatit ja hienonnettu tuore persilja.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.