Vegaaninen italianpata
Italianpata on helppo ja herkullinen yhden kattilan ruoka. Jos haluat ruoasta gluteenittoman, käytä gluteenitonta spagettia.

Ainesosat
2 | Sipulia |
2 | Valkosipulinkynttä |
Öljyä | |
1tl | Paprikajauhetta |
0,5tl | Chilijauhetta |
2rkl | Tomaattipyrettä |
2dl | Tummaa soijarouhetta |
2dl | Vettä |
800g | Tomaattimurskaa |
1 | Kasvisliemikuutio |
200g | Spagettia |
1 | Paprika |
100g | Pakasteherneitä |
100g | pakastemaissia |
Suolaa | |
Mustapippuria | |
Tuoretta basilikaa |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Pääruoat Pastat |
Erikoisruokavalio | Kananmunaton Laktoositon Maidoton Vegaaninen |
Kausi | Arkiruoka Satokausi |
Vaikeusaste | Helppo |
Valmistusaika | Yli 60 min 30-60 min |
Valmistustapa | Keitetty |
Tee näin:
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna loraus öljyä kasarissa ja kuullota sipulia muutama minuutti.
- Lisää valkosipuli, paprikajauhe, chili ja tomaattipyre, jatka kuullottamista hetki.
- Lisää soijarouhe kasariin ja paista sitä hetki.
- Kaada sitten vettä pannulle n. ½ dl kerrallaan ja anna sen imeytyä soijarouheeseen.
- Lisää kasariin tomaattimurska, kasvisfondi ja pätkitty spagetti.
- Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia miedolla lämmöllä puolisen tuntia, kunnes spagetti on kypsää.
- Sekoittele välillä, ettei spagetit tartu pohjaan tai toisiinsa.
- Pilko paprika ja lisää se italianpadan joukkoon kypsennyksen loppuvaiheessa.
- Lisää lopuksi joukkoon herneet ja maissit ja anna niiden sulaa ja kuumentua.
- Mausta pata suolalla, mustapippurilla ja tuoreella basilikalla.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.