Vegaaninen voileipäkakku
Tämä vegaaninen voileipäkakku on ihana! Se maistuu raikkaalta ja sopii tarjottavaksi vaikkapa valmistujaisissa tai muissa juhlissa tai muuten vaan itselle! Mausteinen tomaatti-paprikatahna sisältää runsaasti ihania ja kotimaisia vihanneksia.
Paprika-tomaattitahna: | |
200g | Närpiön Vihanneksen suippopaprika |
1dl | Närpiön Vihanneksen helmitomaatti |
0,5kpl | Närpiön Vihanneksen punainen chili |
1kpl | Valkosipulinkynsi |
50g | Saksanpähkinä |
1rkl | Sitruunamehu |
2rkl | Oliiviöljy |
0,5tl | Suola |
1tl | (Savu)paprikamauste |
1tl | (Vaahtera)siirappi |
Mustapippuri | |
Hernetahna: | |
2dl | Pakasteherne |
0,5ruukku | Basilika |
1rkl | Sitruunamehu |
0,25tl | Suola |
1rkl | Öljy |
1kpl | Valkosipulinkynsi |
Kuorrutus: | |
1,5prk | Kaurafraiche |
3tl | Sitruunamehu |
2rkl | Paksu maustamaton (vegaaninen) jogurtti |
Suola | |
Sitruunakuori | |
Koristeluun: | |
Närpiön Vihanneksen kurkku | |
Närpiön Vihanneksen helmitomaatti | |
Persilja | |
Retiisi | |
Lisäksi: | |
12viipaletta | Valeaa paahtoleipää (gluteeniton, vegaaninen) |
Kasvislientä kostutukseen |
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Ota tarvittaessa leipä sulamaan hyvissä ajoin.
- Paprika-tomaattitahna:
- Levitä uunipellille leivinpaperi ja lisää siihen suippopaprikat (leikkaa pois kannat ja poista siemenkodat), helmitomaatit ja valkosipulinkynsi kuorineen.
- Paahda uunissa noin 20 minuuttia.
- Jos paprikoista lähtee kuori helposti voit poistaa sen (itse en poistanut, eli ei pakollista).
- Kuori valkosipulinkynsi.
- Laita saksanpähkinät pannulle ilman öljyä ja paahda kunnes niihin tulee hieman väriä.
- Laita kaikki paprika-tomaattitahnan ainekset monitoimikoneeseen (tai sauvasekoittimen kulhoon) ja aja paksuksi tahnaksi.
- Maista ja tarkista suola.
- Tee sitten hernetahna:
- Sulata herneet siivilässä kuuman veden alla.
- Laita hernetahnan ainekset monitoimikoneeseen (tai sauvasekoittimen kulhoon) ja aja tahnaksi.
- Kokoaminen:
- Leikkaa pitkä suikale kelmua niin, että se peittää leipävuoan pohjan ja tulee reilusti reunoilta yli.
- Leikkaa leipäviipaleista pois reunat mahdollisimman ohuesti.
- Levitä leipävuoan pohjalle 3 leipäviipaletta tiiviisti kiinni toisiinsa.
- Kostuta leivät kasvisliemellä kevyesti.
- Lusikoi päälle puolet tomaatti-paprikatahnasta.
- Lisää kolme leipäviipaletta, kostuta ne ja lusikoi päälle hernetahna.
- Lisää kolme viipaletta, kostuta ja lisää loput tomaatti-paprikatahnasta.
- Lisää vielä viimeiset leipäpalat ja kostuta.
- Käännä kelmun reunat kakun päälle tiiviisti.
- Voit laittaa kakun päälle pienen painon.
- Nosta jääkaappiin yön yli.
- Koristelu:
- Seuraavana päivänä valmista kuorrutus sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
- Lisää maun mukaan suolaa ja sitruunankuorta.
- Nosta kakku leipävuoasta ja poista kelmu.
- Kuorruta.
- Rullaa kurkku lastut rullalle.
- Leikkaa helmitomaatit puoliksi.
- Koristele voileipäkakun päällys kurkkurullilla, helmitomaateilla, persiljalla, retiiseillä tms.
- Voit myös käyttää syötäviä kukkia!
- Tarjoa heti!
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.