Vichyssoise
Ranskalainen klassikko peruna-purjokeitto joka yksinkertaisuudessaan saa happamuutensa sitruunamehusta. Keitto tulee keittää kauan, jotta se saa sametinpehmeän koostumuksen. Reseptissä käytetään maitoa, jotta keitosta tulisi vaahtoavampi kuin jos vain käytetään kermaa.
Keitto | |
250g | Purjoa, vain valkoinen osa |
400g | perunaa |
1tl | Timjamia, kuivattua |
50g | Voita |
7dl | Vettä |
1kpl | Liemikuutio |
0,5kpl | Sitruunan mehu |
1,5dl | Maitoa, punaista |
1,5dl | Ruokakermaa |
Suolaa, valkopippuria | |
Tarjoiluun | |
ruohosipulia | |
Maitovaahtoa |
- Pese purjo ja kuori perunat, leikkaa paloiksi.
- Kuullota purjo, perunat ja timjami voissa.
- Kaada joukkoon 7 dl vettä sekä liemikuutio.
- Anna kiehua hiljalleen kannen alla 30 minuuttia.
- Lisää maito ja kerma, kiehauta.
- Ota kattila levyltä, purista sitruunamehu sekaan ja sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
- Mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Tarjoile vaahdotetulla maidolla ja hienoksi leikatulla ruohosipulilla.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.