Wonton-nyytit nyhtökauratäytteellä
Wonton-taikinaa löydät aasialaisista marketeista pakastealtaasta. Taikinan käsittelyyn tarvitset vain vettä, millä kastelet taikina-arkin reunat, että saat rypytettyä nyytit kauniiksi.
1pkt | Nude nyhtökauraa |
24kpl | wonton-taikinalevyjä |
2rkl | Öljyä |
0,5rkl | Seesamiöljyä |
1dl | ruohosipulia |
2kpl | Valkosipulinkynttä |
1tl | sitruunaruohoa |
1rkl | inkivääritahnaa |
2rkl | Soijakastiketta |
1rkl | Chilihiutaleita |
0,5tl | murskattua sichuan- tai mustapippuria |
1dl | pankojauhoja |
Seesaminsiemeniä | |
Korianteria | |
Chilikastiketta |
- Nypi nyhtökaura hienoksi kulhossa, lisää joukkoon kuivat mausteet, pankojauho, silputtu ruohosipuli, hienonnettu valkosipuli, inkivääritahna ja sitruunaruoho.
- Lisää öljyt ja soijakastike, sekoita hyvin.
- Kuumenna pannu, lämmitä wontonmassaa muutaman minuutin ajan.
- Ota taikina-arkki käteen, kastele sen reunat vedellä ja lisää noin teelusikallinen täytettä taikinan keskiosaan.
- Painele ja rypytä reunat kiinni, muotoile kaunis nyytti. Kun nyytit on rypytetty, keitä niitä 8-10 minuuttia kiehuvassa vedessä.
- Nosta nyytit vedestä reikäkauhalla.
- Tarjoile wontonsit tuoreiden yrttien, seesaminsiemenien ja chilikastikkeen kanssa.
- Nyytit voi myös paistaa keittämisen jälkeen, rapea pinta tekee nyyteistä vielä herkullisempia.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.