pannukakku

Banaanipannukakku

Muutamia vuosia sitten banaaniletut nousivat kuuluisiksi sallituiksi herkuiksi. Banaanin ja kananmunan yhdistelmä oli helppo, mutta ei riittävä. Banaanien kypsymistä odotellessa resepti kehittyi kokeiluiden myötä ja hioitui täyttäväksi herkuksi, jonka taikina taipuu niin pannariin kuin lettuihinkin!

Ainesosat

  • 3 kpl Banaani
  • 2 dl Gluteeniton kaurahiutale
  • 1 dl Mantelijauhe
  • 6 kpl Kananmuna
  • 1,5 rkl Kardemumma
  • 1 tl Suola
  • 1 rkl Kookosöljy
  • 2 rkl Hunaja
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Yhdistä kulhoon kaikki ainekset lukuunottamatta kookosöljyä.
  • Survo survimella tasaiseksi.
  • Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia.
  • Lämmitä uuni 200 asteiseksi ja anna kookosöljyn sulaa samalla uunivuokaan (34 x 24).
  • Kaada taikina vuokaan, kun uuni on lämmennyt ja paista 20-25 min.
  • Nauti marjojen ja maapähkinävoin kanssa.
Pannari, johon uppoaa ne mustat muuhun kelpaamattomat banaanit. Pannari, joka on sallittu herkku joka päivä. Pannari, josta ei ole paluuta.
Kokkisi oli:
Taina LahtiTaina Lahti
Course: Välipalat
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Maidoton
Kausi: Arkiruoka
Valmistustapa: Uunissa
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Jälkiruoat, Resepti