Crema Catalana

Crema Catalana

Ainesosat

  • 5 dl Kuohukermaa
  • 2 dl Täysmaitoa
  • 2 kpl Appelsiineja
  • 3 kpl Kanelitankoja
  • 3 rkl Maizena
  • 4 kpl Kananmunankeltuaista
  • Ruokosokeria
Annoslaskuri: 6 hengelle

Resepti

  • Mittaa kattilaan kerma, sokeri, kanelitangot ja1 dl maidosta.
  • Sekoita toisessa astiassa 1 dl maitoa jamaizena.
  • Raasta appelsiinien kuori kattilaan.
  • Kiehauta seos ja lisää joukkoon ohuena nauhanamaizena-maitoseos.
  • Keitä hetki koko ajan sekoittaen.
  • Ota liedeltä sivuun ja lisää keltuaiset kokoajan sekoittaen.
  • Anna jäähtyä.
  • Laita vanukasta kippoihin.
  • Ripottele päälle ruokosokeria.
  • Karamellisoi ruokosokeri kaasupolttimella.
Kokkisi oli:
Kasvisreseptit.fi -tiimi
Valmistustapa: Keitetty
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Jälkiruoat, Resepti