Kaali iskender
Rustiikkinen, maukas ja täynnä luonnetta – Kaali Iskender on kasvisversio klassisesta turkkilaisesta ruoasta. Tässä yhdistyvät mehevä kaali, rapeat vihreät pavut ja täyteläiset mausteet maukkaassa tomaattikastikkeessa, tarjoiltuna paahdetun pitaleivän päällä. Raikas sitruunalla maustettu jugurttikastike viimeistelee kokonaisuuden ja luo tasapainoisen annoksen, joka sekä täyttää että hurmaa. Täydellinen valinta helppoon mutta ylelliseen arki-illalliseen tai kun haluat tarjota vieraille jotakin uutta ja jännittävää.

Ainesosat
0,5kpl | valkokaali tai suippokaali |
2dl | turkkilaista jugurttia |
1rs | Närpiön Vihanneksen salkotaitepapuja |
1prk | tomaattimurskaa |
0,5kpl | sitruunan mehu |
3rkl | oliiviöljyä |
2tl | suolaa |
2tl | mustapippuria |
1tl | savupaprikajauhetta |
1tl | juustokuminaa |
1tl | valkosipulijauhetta |
4kpl | isoa pitaleipää tai turkkilaista leipää |
Annosta
Tee näin:
- Hienonna kaali ja pilko esikeitetyt salkotaitepavut.
- Valmista myös jugurttikastike tässä vaiheessa tekeytymään.
- Sekoita turkkilaisen jugurtin joukkoon 0,5 tl suolaa ja mustapippuria.
- Mausta sitruunamehulla ja nosta jääkaappiin maustumaan.
- Paista kaalit ja salkotaitepavut pannulla öljyssä.
- Mausta suolalla ja pippurilla. Anna paistoksen kypsyä hetki.
- Lisää lopuksi juustokumina, savupaprikajauhe ja valkosipulijauhe. Sekoita ja lisää tomaattimurska.
- Paahda pitaleivät ja pilko annoksen pohjalle.
- Nosta kaali-salkotaitepapuseos pitaleipien päälle.
- Viimeistele jugurttikastikkeella.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.