Köyhät ritarit päärynähillokkeella

Köyhät ritarit päärynähillokkeella

Köyhät ritarit tehtiin historiassa usein vanhasta leivästä tai puolikuivuneesta pullapitkosta. Tämä versio on ylellisempi tehtynä tuoreesta hapantaikinasta ja omatekoisesta päärynähillokkeesta, joka kruunaa teoksen.

Ainesosat

Leivät

  • 4 viipaletta Vehnäleipää, mielellään hapantaikinasta
  • 2 kpl Kananmunaa
  • 1 dl Punaista maitoa tai kauramaitoa
  • 1,5 tl Kardemummaa
  • 1,5 rkl Hunajaa
  • 30 g Voita paistamiseen

Päärynähilloke

  • 2 kpl Päärynää
  • 1 dl Sokeria
  • 0,5 dl Vettä
  • 1 kpl Sitruuna, mehu ja kuori
  • 1 kpl Kanelitanko
  • Mascarpone-juustoa tarjoiluun
Annoslaskuri: 4 annosta

Resepti

Leivät

  • Leikkaa 4 reiluaviipaletta leivästä.
  • Sekoita munataikina kananmunasta, maidosta, kardemummasta ja juoksevasta hunajasta.
  • Siirrä sivuun ja aloita päärynähilloke.

Päärynähilloke

  • Kuori päärynät ja leikkaa n 1 cm kuutioiksi, sekoita kaikki hillokeainesosat kattilaan ja anna kiehua n 10 minuuttia kunnes hilloke on paksuuntunut jonkin verran, ota liedeltä ja anna hieman jäähtyä.
  • Vatkaa munataikina ja käännä siinä leivänviipaleet.
  • Paista voissa keskilämpimällä paistinpannulla kunnes saat voimakkaan paistopinnan.
  • Tarjoile köyhät ritaritkera lämpimän päärynähillokkeen ja reilulla nokareella mascarponejuustoa.
Kokkisi oli:
Kasvisreseptit.fi -tiimi
Course: Jälkiruoat
Erikoisruokavalio: Laktoositon
Kausi: Arkiruoka
Valmistustapa: Keitetty, Paistettu
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: < 30 min
Murupolku: Jälkiruoat, Resepti