Glacerad ananas med mascarponeskum

Kuorrutettu ananas

Kuorrutettu ananas mascarponevaahdolla.

Ainesosat

Kuorrutettu ananas

  • 1 kpl Ananas, iso
  • 1 1/2 dl Sokeria
  • Mehu yhdestä sitruunasta
  • 1/2 tl Kanelia
  • 1/2 tl Vaniljajauhetta

Mascarponevaahto

  • 2 dl Kuohukermaa
  • 200 g Mascarpone
  • 2 tl Kookossokeria
  • Puolikkaan sitruunan kuoret
Annoslaskuri: 4 annosta

Resepti

Kuorrutettu ananas

  • Kuori ananas ja leikkaa kahdeksaan viipaleeseen.
  • Keitä sokeri, sitruunamehu, kaneli ja vaniljajauhe.
  • Anna jäähtyä vähän.
  • Siivilöi ananasviipaleet sokerikuorrutteella.
  • Laita 250 asteisessa uuniin 12-15 minuutiksi tai kunnes ananas on saanut kullanruskean pinnan.
  • Tarjoile mascarponevaahdolla sekä tuoreilla marjoilla.

Mascarponevaahto

  • Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.
  • Sekoita joukkoon mascarpone, kookossokeri sekä sitruunankuori.
Kirpeä ja makea yhdessä!
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Course: Jälkiruoat
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Kananmunaton, Laktoositon
Kausi: Juhla, Kesä, Vappu
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min, 30-60 min
Murupolku: Jälkiruoat, Resepti