Minipavlova-kakkuja lemon curdilla, tuoreilla marjoilla ja kuohukermalla

Minipavlova-kakkuja

Rapea ja sitkeä marenki, happamuus lemon curdista, kuohukermaa ja tuoreita marjoja, kuka sitä voi vastustaa?

Ainesosat

Marengit

  • 3 kpl Kananmunavalkuaista
  • 3 dl Sokeria
  • 1 tl Vaniljasokeria
  • 1 tl Puristettua sitruunamehua

Lemon curd, 1 annos

  • 2 kpl Ekologista sitruunaa
  • 2 dl Sokeria
  • 80 g Voita
  • Vettä

Tarjoiluun

  • Kuohukermaa
  • Tuoreita marjoja
  • Ananaskirsikoita
  • Maustekirveliä tai sitruunamelissaa
  • Puuterisokeria
  • Kaakaojauhetta
Annoslaskuri: 6 kappaletta

Resepti

Marengit

  • Erota kananmunavalkuaiset ja keltuaiset toisistaan.
  • Vatkaa kananmunavalkuaiset kuohkeiksi 2-3 minuuttia kovalla teholla.
  • Sekoita joukkoon muut ainekset ja vatkaa vielä 2-3 minuuttia kunnes marenkitaikina on kiiltävä.
  • Paista 15 minuuttia 150 asteessa, laske lämpöä ja paista vielä 30 minuuttia.
  • Nosta uunista ja anna jäähtyä täysin.

Lemon curd

  • Raasta kuori sitruunoista, purista mehu ja sekoita.
  • Lisää kananmunat ja sokeri, anna hautua miedolla teholla koko ajan sekoittaen tai kulhossa vesihauteessa.
  • Ota levyltä, sekoita joukkoon voi ja sekoita tasaiseksi vanukkaaksi.
  • Anna jäähtyä täysin.

Kasaa ja tarjoile

  • Kasaa pavlovat niin että marenki tulee alle, valuta päälle lemon curdia, pursota tai kauho päälle kuohutettu kerma.
  • Aseta päälle tuoreita marjoja, muutama yrtinlehti, runsaasti puuterisokeria ja vähän kaakaojauhetta.
Minipavlova-kakkuja lemon curdilla, tuoreilla marjoilla ja kuohukermalla
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Course: Jälkiruoat
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Valmistustapa: Keitetty, Sekoitettu, Uunissa
Vaikeusaste: Vähän vaativampi
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Jälkiruoat, Resepti