Porkkanakakku limekuorrutteella

Porkkanakakku

Perinteinen porkkanakakku uudenlaisella kuorutteella.

Ainesosat

Kakku

  • 3 kpl Kananmunaa
  • 3 dl Sokeria
  • 1 tl Kanelia
  • 1 tl Vaniljasokeria
  • 1 tl Kardemummaa
  • 1 mm Suolaa
  • 3 tl Leivinjauhetta
  • 3 dl Erikoisvehnäjauhoja
  • 150 g Voita, sulatettua
  • 300 g Porkkanaa, hienoksi raastettua

Kuorrute

  • 200 g Tuorejuustoa
  • 50 g Voita, pehmeää
  • 1 dl Hienosokeria
  • 1 kpl Limen mehu
Annoslaskuri: 10 palaa

Resepti

Kakku

  • Aseta ilmakiertouuni 150 asteeseen.
  • Vaahdota kananmunat ja sokeri.
  • Sekoita muut kuivat ainekset hyvin erillisessä kulhossa.
  • Sekoita yhteen kuivat ainekset, voi, sekä raastettu porkkana.
  • Kaada seos voideltuun ja jauhottuun 24 cm:n kokoiseen irtopohjavuokaan.
  • Laita uuniin n 55 minuutiksi, tarkista puutikulla, ettei kakku ole taikinainen keskeltä.
  • Anna viiletä ja lisää kuorrute.

Kuorrute

  • Sekoita kaikki sähkövatkaimella ja levitä kakulle.
Porkkanakakku limekuorrutteella
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Erikoisruokavalio: Laktoositon
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Jälkiruoat, Resepti