Suklaa-vadelmajälkkäri

Pappilan hätävara 2019. Vieraita tulossa tai akuutti jälkiruoanhimo iskee - mikä avuksi? Tämä jälkiruoka syntyy nopeasti muutamasta raaka-aineesta. Kokoa kerroksittain laseihin tai kokoa keksin päälle suupaloiksi. Tästä herkusta saa näyttävää tarjoiltavaa hetkessä.

Ainesosat

  • 1 prk vispautuvaa kaurakermaa
  • 4 rkl soijatuorejuustoa (ei pakollinen)
  • 75 g maidotonta tummaa suklaata
  • 1/2 dl leivontakaakaojauhetta
  • 100 g keksi/kakkumuruja (tarvittaessa gluteenittomia)
  • 200 g Vadelmia
  • suklaata koristeluun
Annoslaskuri: 5

Resepti

  • Vispaa kaurakerma ja soijatuorejuusto jämäkäksi vaahdoksi.
  • Sulata tumma suklaa ja kääntele vaahdon joukkoon. Halutessasi vahvemman maun, sihtaa joukkoon vielä leivontakaakaojauhetta.
  • Siirrä massa hetkeksi jääkaappiin. Ota tarjoilukulhot esille. Siirrä suklaavaahto pursotinpussiin.
  • Asettele kulhoihin vuorotellen keksimuruja, suklaavaahtoa sekä vadelmia. Koristele raastetulla suklaalla.
Herkullinen, helppo ja näyttävä jälkiruoka, joka sopii moneen ruokavalioon.
Kokkisi oli:
Aino-Kaisa SihtolaAino-Kaisa Sihtola
Course: Jälkiruoat
Kausi: Juhla
Vaikeusaste: Helppo ja nopea
Valmistusaika: < 15 min