Kål-tomat "taco"

Kål-tomat “taco”

Populära, helt glutenfria tacon!

Ingredienser

Portioner: 4 personer

Instruktioner

  • Börja med att skära stjälken av kålen.
  • Ta löst de översta bladen av kålen, för hand.
  • Försök få stora hela blad.
  • Koka bladen i vatten 3-5 minuter, till att bladen är genomskinliga. Lyft dem i kallt vatten.
  • Skär resten av kålen till strimlor och lägg i en ugnsform.
  • Massera strimlorna med olivolja och salt.
  • Grädda i 200 grader 12-15 minuter, till att strimlorna har fått färg och kålen är mogen.
  • Blanda creme fraiche, Dunne tomaterna och den gräddade kålen.
  • Färdigställ ”tacona” genom att lyfta kål-tomatfyllning på kålbladen och dekorera medkoriander. 
Din kock var:
Kasvisreseptit.fi -tiimi
Erikoisruokavalio: Äggfri, Glutenfri, Laktosfri
Valmistustapa: Kokat, Mixat, Ugn
Vaikeusaste: Lite krävande
Valmistusaika: > 60 min
Murupolku: Middag, Recept