Kinakålsdolmar

Kinakålsdolmar

Hur skulle det vara med dolmar idag?

Ingredienser

  • 1 st Kinakål
  • 400 g Ris
  • 100 g Oliver
  • 2 st Morötter
  • 2 msk Bladtimjan
  • 100 g Bladkål
  • 2 tsk Salt
  • 1 näve Småsallader
Portioner: 4 personer

Instruktioner

  • Lägg ugnen på 160 grader.
  • Koka riset enligt förpackningens instruktioner.
  • Klyv kinakålen och ta bort stjälken.
  • Lossa bladen försiktigt.
  • Förväll bladen i kokande vatten 2 minuter.
  • Låt rinna av och kyl under kallt vatten.
  •  Hacka oliverna, bladtimjan och bladkål, samt riv morötterna.
  • Blanda fyllningen genom att lägga ris, rivenmorot, oliver, bladtimjan, bladkål och salt i en skål.
  • Blanda jämt.
  • Lägg fyllning på kinakålsbladen och rulla till knyten.
  • Placera på plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda i ugn 25-35 minuter, tills gyllenbruna.
  • Dekorera med småsallader till servering.
Din kock var:
Kasvisreseptit.fi -tiimi
Erikoisruokavalio: Äggfri, Glutenfri, Laktosfri, Mjölkfri, Vegan
Valmistustapa: Ugn
Vaikeusaste: Lite krävande
Valmistusaika: > 60 min
Murupolku: Middag, Recept