Hur skulle det vara med dolmar idag?
Ingredienser
- 1 st Kinakål
- 400 g Ris
- 100 g Oliver
- 2 st Morötter
- 2 msk Bladtimjan
- 100 g Bladkål
- 2 tsk Salt
- 1 näve Småsallader
Portioner: 4 personer
Instruktioner
- Lägg ugnen på 160 grader.
- Koka riset enligt förpackningens instruktioner.
- Klyv kinakålen och ta bort stjälken.
- Lossa bladen försiktigt.
- Förväll bladen i kokande vatten 2 minuter.
- Låt rinna av och kyl under kallt vatten.
- Hacka oliverna, bladtimjan och bladkål, samt riv morötterna.
- Blanda fyllningen genom att lägga ris, rivenmorot, oliver, bladtimjan, bladkål och salt i en skål.
- Blanda jämt.
- Lägg fyllning på kinakålsbladen och rulla till knyten.
- Placera på plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i ugn 25-35 minuter, tills gyllenbruna.
- Dekorera med småsallader till servering.