Morot- och paprikasoppa

Morot- och paprikasoppa

En len morots- och paprikasoppa med sting!

Ingredienser

  • 3 stora Morötter
  • 5 st Potatisar
  • 4 st Närpes Grönsakers spetspaprikor
  • 250 ml Havregrädde / matlagningsgrädde
  • 1,5 dl Vatten
  • 1,5 msk Finhackad färsk ingefära
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 st Grönsaksbuljong
  • 1 tsk Örtsalt
  • 0,25 tsk Svartpeppar
Portioner: 4 portioner

Instruktioner

  • Skala och skär morötter och potatis i bitar.
  • Lägg i en stor kastrull med 1 l vatten och koka i 8 minuter.
  • Skölj och skär under tiden paprikorna i bitar.
  • Lägg till paprika i kastrullen och koka i 8 minuter till.
  • Häll bort vattnet och stavmixa grönsakerna.
  • Lägg till grädde och vatten och mixa till en slät puré.
  • Skala och hacka ingefära och vitlök.
  • Lägg till i soppan tillsammans med grönsaksbuljong, örtsalt och peppar.
  • Mixa ytterligare.
  • Smaka och salta lite till om det behövs.
  • Servera med en klick grädde och ett mjukt bröd.
En len morots- och paprikasoppa med sting!
Din kock var:
Nathalie Aurén
Erikoisruokavalio: Äggfri, Laktosfri, Mjölkfri
Valmistustapa: Kokat, Mixat
Vaikeusaste: Enkelt
Valmistusaika: < 30 min
Murupolku: Recept, Soppor