Blomkålspaj

Kategorier

Svårighetsgrad

Blomkålspaj

Paj funkar såväl till vardag som fest, till lunch och lika bra som mellanmål!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Paj med blomkål och cheddarost.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Pajdeg basrecept
125g Kallt smör
3dl Grovt vetemjöl
3msk Kallt vatten
Fyllning
600g Blomkål
1st Gul lök
1st Solo vitlök
5g Persilja
100g Riven ost
200g Smetana
1st Ägg
150g Västerbottenost
Salt
Svartpeppar
Pajdeg
  1. Skär smöret i tärningar, sätt mjöl samt smöret i en skål och nyp ihop allt med fingrarna till en smulig deg.
  2. Blanda med vattnet så att degen blir smidig.
  3. Tryck ut i en smord 24 cm:s springform eller i en vanlig pajform.
  4. Ställ pajen i frysen 30 minuter.
  5. Förgrädda pajskalet på 225 grader i ca 10 minuter.
Fyllning
  1. Skär blomkålen i buketter, skär sedan buketterna i mindre skivor.
  2. Blanda blomkålen med finhackad lök, krossad vitlök och finhackad persilja.
  3. Tillsätt smetana, ägg och riven ost, salta och peppra efter behag.
  4. Fyll det förgräddade pajskalet med blomkålsfyllningen, toppa med grovt skuren västerbottenost.
  5. Grädda i 150 graders varmluftugn i ca 35-40 minuter.
  6. Servera med t.ex salladsskott eller färska örter och syrad rödlök.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Kategorier

Svårighetsgrad

Blomkålspaj

Paj funkar såväl till vardag som fest, till lunch och lika bra som mellanmål!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Paj med blomkål och cheddarost.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Pajdeg basrecept
125g Kallt smör
3dl Grovt vetemjöl
3msk Kallt vatten
Fyllning
600g Blomkål
1st Gul lök
1st Solo vitlök
5g Persilja
100g Riven ost
200g Smetana
1st Ägg
150g Västerbottenost
Salt
Svartpeppar
Pajdeg
  1. Skär smöret i tärningar, sätt mjöl samt smöret i en skål och nyp ihop allt med fingrarna till en smulig deg.
  2. Blanda med vattnet så att degen blir smidig.
  3. Tryck ut i en smord 24 cm:s springform eller i en vanlig pajform.
  4. Ställ pajen i frysen 30 minuter.
  5. Förgrädda pajskalet på 225 grader i ca 10 minuter.
Fyllning
  1. Skär blomkålen i buketter, skär sedan buketterna i mindre skivor.
  2. Blanda blomkålen med finhackad lök, krossad vitlök och finhackad persilja.
  3. Tillsätt smetana, ägg och riven ost, salta och peppra efter behag.
  4. Fyll det förgräddade pajskalet med blomkålsfyllningen, toppa med grovt skuren västerbottenost.
  5. Grädda i 150 graders varmluftugn i ca 35-40 minuter.
  6. Servera med t.ex salladsskott eller färska örter och syrad rödlök.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Svårighetsgrad

Blomkålspaj
Blomkålspaj
Paj funkar såväl till vardag som fest, till lunch och lika bra som mellanmål!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Kategorier

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

Pajdeg basrecept
125g Kallt smör
3dl Grovt vetemjöl
3msk Kallt vatten
Fyllning
600g Blomkål
1st Gul lök
1st Solo vitlök
5g Persilja
100g Riven ost
200g Smetana
1st Ägg
150g Västerbottenost
Salt
Svartpeppar

Ohjeet

Pajdeg
  1. Skär smöret i tärningar, sätt mjöl samt smöret i en skål och nyp ihop allt med fingrarna till en smulig deg.
  2. Blanda med vattnet så att degen blir smidig.
  3. Tryck ut i en smord 24 cm:s springform eller i en vanlig pajform.
  4. Ställ pajen i frysen 30 minuter.
  5. Förgrädda pajskalet på 225 grader i ca 10 minuter.
Fyllning
  1. Skär blomkålen i buketter, skär sedan buketterna i mindre skivor.
  2. Blanda blomkålen med finhackad lök, krossad vitlök och finhackad persilja.
  3. Tillsätt smetana, ägg och riven ost, salta och peppra efter behag.
  4. Fyll det förgräddade pajskalet med blomkålsfyllningen, toppa med grovt skuren västerbottenost.
  5. Grädda i 150 graders varmluftugn i ca 35-40 minuter.
  6. Servera med t.ex salladsskott eller färska örter och syrad rödlök.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Halloumipytt med grönsaker & pesto
Halloumipytt med grönsaker & pesto

Servera som sådan eller som tillbehör till andra rätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Broccolisallad
Broccolisallad med tomat & kapris

Servera som tillbehör till varmrätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomat toast
Tomat toast

Servera som förrätt eller som snack på antingen fest eller vardag.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!