
![]() |
Grillade grönsaker
Passar på nästan vilken försommarbuffe som helst, en vindpust av medelhavet sveper över när denna smakrika sallad ställs fram på buffén.
Grillade grönsaker med gremolata och mozzarella
Grönsakerna;
Gremolata:
Till servering:
|
Grönsakerna:
Gremolatan:
Servering:
|
![]() |
Grillade grönsaker
Passar på nästan vilken försommarbuffe som helst, en vindpust av medelhavet sveper över när denna smakrika sallad ställs fram på buffén.
Grillade grönsaker med gremolata och mozzarella
|
![]() |

Grillade grönsaker
Passar på nästan vilken försommarbuffe som helst, en vindpust av medelhavet sveper över när denna smakrika sallad ställs fram på buffén.
Grönsakerna;
1st | Gul paprika |
2st | Inhemska spetspaprikor |
1/2st | Zucchini |
1/2st | sparris, ca 250g |
6st | Vårlökar |
1/2dl | Olivolja |
Flingsalt |
Svartpeppar |
Gremolata:
1/2kruka | Timjan |
1/2kruka | Basilika |
Vårlökens gröna del som blev kvar efter grönsakerna |
1st | Citron, skalet av den |
1dl | Olivolja |
Salt |
Peppar |
Till servering:
200g | Mozzarella i vatten |
Grönsakerna:
- Tvätta grönsakerna, skär paprikorna i stora bitar som är lätta att grilla, likaså zucchinin.
- Skär av den gröna delen av vårlöken, den vita och ljusgröna delen (ca 10 cm:s bit) grillas och den gröna blasten används till gremolatan senare.
- Sätt alla grönsakerna på en tallrik och ringla över olivolja, flingsalt och svartpeppar.
- Grilla paprikorna i medelvarm grillpanna eller på grill, grilla sparrisen och vårlöken i riktigt het värme.
- Låt grönsakerna svalna, gör under tiden gremolatan.
Gremolatan:
- Finhacka örterna samt vårlöksblasten, riv i skalet av citronen.
- Sätt alla örterna, vårlöken och citronskalet i en mortel eller en liten mixer.
- Häll på olja och blanda väl, smaka av med salt och peppar.
- Låt gärna stå och dra en stund.
Servering:
- Sätt upp på fat: varva grönsaker, gremolata och mozzarella toppa gärna med lite färska örter och salladsskott.