Grillade grönsaker

Grillade grönsaker

Passar på nästan vilken försommarbuffe som helst, en vindpust av medelhavet sveper över när denna smakrika sallad ställs fram på buffén.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Grillade grönsaker med gremolata och mozzarella

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Grönsakerna;
1st Gul paprika
2st Inhemska spetspaprikor
1/2st Zucchini
1/2st sparris, ca 250g
6st Vårlökar
1/2dl Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Gremolata:
1/2kruka Timjan
1/2kruka Basilika
Vårlökens gröna del som blev kvar efter grönsakerna
1st Citron, skalet av den
1dl Olivolja
Salt
Peppar
Till servering:
200g Mozzarella i vatten
Grönsakerna:
  1. Tvätta grönsakerna, skär paprikorna i stora bitar som är lätta att grilla, likaså zucchinin.
  2. Skär av den gröna delen av vårlöken, den vita och ljusgröna delen (ca 10 cm:s bit) grillas och den gröna blasten används till gremolatan senare.
  3. Sätt alla grönsakerna på en tallrik och ringla över olivolja, flingsalt och svartpeppar.
  4. Grilla paprikorna i medelvarm grillpanna eller på grill, grilla sparrisen och vårlöken i riktigt het värme.
  5. Låt grönsakerna svalna, gör under tiden gremolatan.
Gremolatan:
  1. Finhacka örterna samt vårlöksblasten, riv i skalet av citronen.
  2. Sätt alla örterna, vårlöken och citronskalet i en mortel eller en liten mixer.
  3. Häll på olja och blanda väl, smaka av med salt och peppar.
  4. Låt gärna stå och dra en stund.
Servering:
  1. Sätt upp på fat: varva grönsaker, gremolata och mozzarella toppa gärna med lite färska örter och salladsskott.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Grillade grönsaker

Passar på nästan vilken försommarbuffe som helst, en vindpust av medelhavet sveper över när denna smakrika sallad ställs fram på buffén.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Grillade grönsaker med gremolata och mozzarella

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Grönsakerna;
1st Gul paprika
2st Inhemska spetspaprikor
1/2st Zucchini
1/2st sparris, ca 250g
6st Vårlökar
1/2dl Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Gremolata:
1/2kruka Timjan
1/2kruka Basilika
Vårlökens gröna del som blev kvar efter grönsakerna
1st Citron, skalet av den
1dl Olivolja
Salt
Peppar
Till servering:
200g Mozzarella i vatten
Grönsakerna:
  1. Tvätta grönsakerna, skär paprikorna i stora bitar som är lätta att grilla, likaså zucchinin.
  2. Skär av den gröna delen av vårlöken, den vita och ljusgröna delen (ca 10 cm:s bit) grillas och den gröna blasten används till gremolatan senare.
  3. Sätt alla grönsakerna på en tallrik och ringla över olivolja, flingsalt och svartpeppar.
  4. Grilla paprikorna i medelvarm grillpanna eller på grill, grilla sparrisen och vårlöken i riktigt het värme.
  5. Låt grönsakerna svalna, gör under tiden gremolatan.
Gremolatan:
  1. Finhacka örterna samt vårlöksblasten, riv i skalet av citronen.
  2. Sätt alla örterna, vårlöken och citronskalet i en mortel eller en liten mixer.
  3. Häll på olja och blanda väl, smaka av med salt och peppar.
  4. Låt gärna stå och dra en stund.
Servering:
  1. Sätt upp på fat: varva grönsaker, gremolata och mozzarella toppa gärna med lite färska örter och salladsskott.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Grillade grönsaker
Grillade grönsaker
Passar på nästan vilken försommarbuffe som helst, en vindpust av medelhavet sveper över när denna smakrika sallad ställs fram på buffén.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

Grönsakerna;
1st Gul paprika
2st Inhemska spetspaprikor
1/2st Zucchini
1/2st sparris, ca 250g
6st Vårlökar
1/2dl Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Gremolata:
1/2kruka Timjan
1/2kruka Basilika
Vårlökens gröna del som blev kvar efter grönsakerna
1st Citron, skalet av den
1dl Olivolja
Salt
Peppar
Till servering:
200g Mozzarella i vatten

Ohjeet

Grönsakerna:
  1. Tvätta grönsakerna, skär paprikorna i stora bitar som är lätta att grilla, likaså zucchinin.
  2. Skär av den gröna delen av vårlöken, den vita och ljusgröna delen (ca 10 cm:s bit) grillas och den gröna blasten används till gremolatan senare.
  3. Sätt alla grönsakerna på en tallrik och ringla över olivolja, flingsalt och svartpeppar.
  4. Grilla paprikorna i medelvarm grillpanna eller på grill, grilla sparrisen och vårlöken i riktigt het värme.
  5. Låt grönsakerna svalna, gör under tiden gremolatan.
Gremolatan:
  1. Finhacka örterna samt vårlöksblasten, riv i skalet av citronen.
  2. Sätt alla örterna, vårlöken och citronskalet i en mortel eller en liten mixer.
  3. Häll på olja och blanda väl, smaka av med salt och peppar.
  4. Låt gärna stå och dra en stund.
Servering:
  1. Sätt upp på fat: varva grönsaker, gremolata och mozzarella toppa gärna med lite färska örter och salladsskott.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Smördegsknyten
Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!