Helstekt blomkål med citron och vårlök

Helstekt blomkål

Ha som tillbehör till huvudrätten eller som lunch.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Helstekt blomkål med citron och vårlök.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

2st Blomkålar, små
Kryddolja
1,25dl Olivolja
4st Vårlökar
1st Citron, skalet och saften
1tsk Socker
Salt
Svartpeppar
Oatgurtdressing:
1dl Oatgurt
1/3av Kryddoljan
Till servering:
Babyspenat eller vintersallat
Rostade pinjenötter
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär bort roten och blasten av blomkålarna, ställ på en ugnsplåt.
  3. Mixa kryddoljans alla ingredienser till en slät olja, använd ungefär 2,/3 delar att täcka in blomkålen med spara resten till senare.
  4. Stek blomkålen i ugnen ca 25 minuter, tills blomkålen fått färg och blivit mjukare.
  5. Låt svalna en stund, skär i buketter och servera med babyspenat, oatgurtdressingen samt rostade pinjenötter.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Helstekt blomkål

Ha som tillbehör till huvudrätten eller som lunch.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Helstekt blomkål med citron och vårlök.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

2st Blomkålar, små
Kryddolja
1,25dl Olivolja
4st Vårlökar
1st Citron, skalet och saften
1tsk Socker
Salt
Svartpeppar
Oatgurtdressing:
1dl Oatgurt
1/3av Kryddoljan
Till servering:
Babyspenat eller vintersallat
Rostade pinjenötter
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär bort roten och blasten av blomkålarna, ställ på en ugnsplåt.
  3. Mixa kryddoljans alla ingredienser till en slät olja, använd ungefär 2,/3 delar att täcka in blomkålen med spara resten till senare.
  4. Stek blomkålen i ugnen ca 25 minuter, tills blomkålen fått färg och blivit mjukare.
  5. Låt svalna en stund, skär i buketter och servera med babyspenat, oatgurtdressingen samt rostade pinjenötter.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Helstekt blomkål med citron och vårlök
Helstekt blomkål
Ha som tillbehör till huvudrätten eller som lunch.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Recept

2st Blomkålar, små
Kryddolja
1,25dl Olivolja
4st Vårlökar
1st Citron, skalet och saften
1tsk Socker
Salt
Svartpeppar
Oatgurtdressing:
1dl Oatgurt
1/3av Kryddoljan
Till servering:
Babyspenat eller vintersallat
Rostade pinjenötter

Ohjeet

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär bort roten och blasten av blomkålarna, ställ på en ugnsplåt.
  3. Mixa kryddoljans alla ingredienser till en slät olja, använd ungefär 2,/3 delar att täcka in blomkålen med spara resten till senare.
  4. Stek blomkålen i ugnen ca 25 minuter, tills blomkålen fått färg och blivit mjukare.
  5. Låt svalna en stund, skär i buketter och servera med babyspenat, oatgurtdressingen samt rostade pinjenötter.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp

Värmande soppa med mycket smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Halloumipytt med grönsaker & pesto
Halloumipytt med grönsaker & pesto

Servera som sådan eller som tillbehör till andra rätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Broccolisallad
Broccolisallad med tomat & kapris

Servera som tillbehör till varmrätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomat toast
Tomat toast

Servera som förrätt eller som snack på antingen fest eller vardag.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!