
![]() |
Helstekt blomkål
Ha som tillbehör till huvudrätten eller som lunch.
Helstekt blomkål med citron och vårlök.
Kryddolja
Oatgurtdressing:
Till servering:
|
|
![]() |
Helstekt blomkål
Ha som tillbehör till huvudrätten eller som lunch.
Helstekt blomkål med citron och vårlök.
|
![]() |

Helstekt blomkål
Ha som tillbehör till huvudrätten eller som lunch.
2st | Blomkålar, små |
Kryddolja
1,25dl | Olivolja |
4st | Vårlökar |
1st | Citron, skalet och saften |
1tsk | Socker |
Salt |
Svartpeppar |
Oatgurtdressing:
1dl | Oatgurt |
1/3av | Kryddoljan |
Till servering:
Babyspenat eller vintersallat |
Rostade pinjenötter |
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär bort roten och blasten av blomkålarna, ställ på en ugnsplåt.
- Mixa kryddoljans alla ingredienser till en slät olja, använd ungefär 2,/3 delar att täcka in blomkålen med spara resten till senare.
- Stek blomkålen i ugnen ca 25 minuter, tills blomkålen fått färg och blivit mjukare.
- Låt svalna en stund, skär i buketter och servera med babyspenat, oatgurtdressingen samt rostade pinjenötter.