Pestotomater

Pestofyllda tomater

Tomater fyllda med pesto och ost är en lyxig men enkel förrätt. Passar även bra att äta som tillhör till olika varmrätter eller som tapas.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Passar som förrätt, tillbehör till varmrätten eller som tapas.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

2stora Krukor färsk basilika
100g Pinjenötter
2st Vitlöksklyftor
3msk Olivolja
Saft från en halv citron
1,5tsk Salt
1nypa Svartpeppar
1nypa Chilipulver
1dl Riven ost, här användes vegansk ost
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Mixa ihop färsk basilika, pinjenötter, vitlök, olivolja, citronsaft, salt och peppar i en matberedare.
  3. Smaka och krydda ytterligare om det behövs.
  4. Peston behöver inte vara helt slät.
  5. Ställ åt sidan medan du förbereder tomaterna.
  6. Skölj och skär av en “hatt” på tomaterna.
  7. Gröp ut fruktköttet med en sked, spara till exempelvis en tomatsoppa.
  8. Ställ tomaterna i en ugnsform och fyll med pesto.
  9. Riv valfri ost att toppa med.
  10. Rosta i ugnen i 10-12 minuter.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Pestofyllda tomater

Tomater fyllda med pesto och ost är en lyxig men enkel förrätt. Passar även bra att äta som tillhör till olika varmrätter eller som tapas.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Passar som förrätt, tillbehör till varmrätten eller som tapas.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

2stora Krukor färsk basilika
100g Pinjenötter
2st Vitlöksklyftor
3msk Olivolja
Saft från en halv citron
1,5tsk Salt
1nypa Svartpeppar
1nypa Chilipulver
1dl Riven ost, här användes vegansk ost
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Mixa ihop färsk basilika, pinjenötter, vitlök, olivolja, citronsaft, salt och peppar i en matberedare.
  3. Smaka och krydda ytterligare om det behövs.
  4. Peston behöver inte vara helt slät.
  5. Ställ åt sidan medan du förbereder tomaterna.
  6. Skölj och skär av en “hatt” på tomaterna.
  7. Gröp ut fruktköttet med en sked, spara till exempelvis en tomatsoppa.
  8. Ställ tomaterna i en ugnsform och fyll med pesto.
  9. Riv valfri ost att toppa med.
  10. Rosta i ugnen i 10-12 minuter.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Pestotomater
Pestofyllda tomater
Tomater fyllda med pesto och ost är en lyxig men enkel förrätt. Passar även bra att äta som tillhör till olika varmrätter eller som tapas.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

2stora Krukor färsk basilika
100g Pinjenötter
2st Vitlöksklyftor
3msk Olivolja
Saft från en halv citron
1,5tsk Salt
1nypa Svartpeppar
1nypa Chilipulver
1dl Riven ost, här användes vegansk ost

Ohjeet

  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Mixa ihop färsk basilika, pinjenötter, vitlök, olivolja, citronsaft, salt och peppar i en matberedare.
  3. Smaka och krydda ytterligare om det behövs.
  4. Peston behöver inte vara helt slät.
  5. Ställ åt sidan medan du förbereder tomaterna.
  6. Skölj och skär av en “hatt” på tomaterna.
  7. Gröp ut fruktköttet med en sked, spara till exempelvis en tomatsoppa.
  8. Ställ tomaterna i en ugnsform och fyll med pesto.
  9. Riv valfri ost att toppa med.
  10. Rosta i ugnen i 10-12 minuter.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Smördegsknyten
Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp

Värmande soppa med mycket smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Halloumipytt med grönsaker & pesto
Halloumipytt med grönsaker & pesto

Servera som sådan eller som tillbehör till andra rätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Broccolisallad
Broccolisallad med tomat & kapris

Servera som tillbehör till varmrätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!