
![]() |
Pestofyllda tomater
Tomater fyllda med pesto och ost är en lyxig men enkel förrätt. Passar även bra att äta som tillhör till olika varmrätter eller som tapas.
Passar som förrätt, tillbehör till varmrätten eller som tapas.
|
|
![]() |
Pestofyllda tomater
Tomater fyllda med pesto och ost är en lyxig men enkel förrätt. Passar även bra att äta som tillhör till olika varmrätter eller som tapas.
Passar som förrätt, tillbehör till varmrätten eller som tapas.
|
![]() |

Pestofyllda tomater
Tomater fyllda med pesto och ost är en lyxig men enkel förrätt. Passar även bra att äta som tillhör till olika varmrätter eller som tapas.
2stora | Krukor färsk basilika |
100g | Pinjenötter |
2st | Vitlöksklyftor |
3msk | Olivolja |
Saft från en halv citron |
1,5tsk | Salt |
1nypa | Svartpeppar |
1nypa | Chilipulver |
1dl | Riven ost, här användes vegansk ost |
- Värm ugnen till 175° varmluft.
- Mixa ihop färsk basilika, pinjenötter, vitlök, olivolja, citronsaft, salt och peppar i en matberedare.
- Smaka och krydda ytterligare om det behövs.
- Peston behöver inte vara helt slät.
- Ställ åt sidan medan du förbereder tomaterna.
- Skölj och skär av en “hatt” på tomaterna.
- Gröp ut fruktköttet med en sked, spara till exempelvis en tomatsoppa.
- Ställ tomaterna i en ugnsform och fyll med pesto.
- Riv valfri ost att toppa med.
- Rosta i ugnen i 10-12 minuter.