Rödbetsbullar

Rödbets- & spenatbullar med fetaost

Vegetariska “bullar” med rödbeta, spenat och fetaost. Passar utmärkt ihop med blomkålsmos på julbordet.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Rödbets- & spenatbullar med fetaost

 

Portioner

bullar
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

5st Rödbetor
1st Rödlök
2dl Färsk babyspenat
150g Fetaost
4st Ägg
2dl Havregryn
2tsk Flingsalt
2tsk Basilika
1tsk Rosmarin
1krm Chilipulver
1krm Svartpeppar
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Skala och riv rödbetorna, använd gärna plasthandskar för att undvika röda fingrar.
  3. Pressa med händerna bort så mycket som möjligt av vätskan ur de rivna rödbetorna och lägg rödbetorna i en skål.
  4. Finhacka rödlök, fetaost och babyspenat och blanda ihop med rödbetorna.
  5. Kläck i äggen och rör ner havregryn och alla kryddor.
  6. Blanda väl och låt stå i minst 10 minuter så att smeten får tjockna lite.
  7. Klä en plåt med bakplåtspapper och rulla bullar av smeten, ca en matsked per bulle.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
  9. Kan serveras både varma och kalla.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Rödbets- & spenatbullar med fetaost

Vegetariska “bullar” med rödbeta, spenat och fetaost. Passar utmärkt ihop med blomkålsmos på julbordet.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Rödbets- & spenatbullar med fetaost

 

Portioner

bullar
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

5st Rödbetor
1st Rödlök
2dl Färsk babyspenat
150g Fetaost
4st Ägg
2dl Havregryn
2tsk Flingsalt
2tsk Basilika
1tsk Rosmarin
1krm Chilipulver
1krm Svartpeppar
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Skala och riv rödbetorna, använd gärna plasthandskar för att undvika röda fingrar.
  3. Pressa med händerna bort så mycket som möjligt av vätskan ur de rivna rödbetorna och lägg rödbetorna i en skål.
  4. Finhacka rödlök, fetaost och babyspenat och blanda ihop med rödbetorna.
  5. Kläck i äggen och rör ner havregryn och alla kryddor.
  6. Blanda väl och låt stå i minst 10 minuter så att smeten får tjockna lite.
  7. Klä en plåt med bakplåtspapper och rulla bullar av smeten, ca en matsked per bulle.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
  9. Kan serveras både varma och kalla.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Rödbetsbullar
Rödbets- & spenatbullar med fetaost
Vegetariska “bullar” med rödbeta, spenat och fetaost. Passar utmärkt ihop med blomkålsmos på julbordet.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
bullar

Recept

5st Rödbetor
1st Rödlök
2dl Färsk babyspenat
150g Fetaost
4st Ägg
2dl Havregryn
2tsk Flingsalt
2tsk Basilika
1tsk Rosmarin
1krm Chilipulver
1krm Svartpeppar

Ohjeet

  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Skala och riv rödbetorna, använd gärna plasthandskar för att undvika röda fingrar.
  3. Pressa med händerna bort så mycket som möjligt av vätskan ur de rivna rödbetorna och lägg rödbetorna i en skål.
  4. Finhacka rödlök, fetaost och babyspenat och blanda ihop med rödbetorna.
  5. Kläck i äggen och rör ner havregryn och alla kryddor.
  6. Blanda väl och låt stå i minst 10 minuter så att smeten får tjockna lite.
  7. Klä en plåt med bakplåtspapper och rulla bullar av smeten, ca en matsked per bulle.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
  9. Kan serveras både varma och kalla.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp

Värmande soppa med mycket smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Halloumipytt med grönsaker & pesto
Halloumipytt med grönsaker & pesto

Servera som sådan eller som tillbehör till andra rätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Broccolisallad
Broccolisallad med tomat & kapris

Servera som tillbehör till varmrätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomat toast
Tomat toast

Servera som förrätt eller som snack på antingen fest eller vardag.