
![]() |
Rödbets- & spenatbullar med fetaost
Vegetariska “bullar” med rödbeta, spenat och fetaost. Passar utmärkt ihop med blomkålsmos på julbordet.
Rödbets- & spenatbullar med fetaost
|
|
![]() |
Rödbets- & spenatbullar med fetaost
Vegetariska “bullar” med rödbeta, spenat och fetaost. Passar utmärkt ihop med blomkålsmos på julbordet.
Rödbets- & spenatbullar med fetaost
|
![]() |

Rödbets- & spenatbullar med fetaost
Vegetariska “bullar” med rödbeta, spenat och fetaost. Passar utmärkt ihop med blomkålsmos på julbordet.
5st | Rödbetor |
1st | Rödlök |
2dl | Färsk babyspenat |
150g | Fetaost |
4st | Ägg |
2dl | Havregryn |
2tsk | Flingsalt |
2tsk | Basilika |
1tsk | Rosmarin |
1krm | Chilipulver |
1krm | Svartpeppar |
- Värm ugnen till 175° varmluft.
- Skala och riv rödbetorna, använd gärna plasthandskar för att undvika röda fingrar.
- Pressa med händerna bort så mycket som möjligt av vätskan ur de rivna rödbetorna och lägg rödbetorna i en skål.
- Finhacka rödlök, fetaost och babyspenat och blanda ihop med rödbetorna.
- Kläck i äggen och rör ner havregryn och alla kryddor.
- Blanda väl och låt stå i minst 10 minuter så att smeten får tjockna lite.
- Klä en plåt med bakplåtspapper och rulla bullar av smeten, ca en matsked per bulle.
- Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
- Kan serveras både varma och kalla.