Grönsallad med belugalinser och aubergine

Sallad

Matig sallad som kan dukas på buffe eller ätas som nyttigare lunchsallad. Lämna bort eller byt ut parmesanosten för att göra salladen vegananpassad.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Grönsallad med belugalinser och aubergine

 

Portioner

portioner som huvudrätt
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Linserna
1,25dl Belugalinser, råa
2,5dl Vatten
1/2tsk Salt
Aubergine
1st Aubergine
2msk Olivolja
Salt
Sallad
1påse Issallad
1/2kruka Vin ängssyra
1dl Spenat, färsk
10st Rädisor
30g Parmesanost (lämna bort för vegansk)
Till servering
Vegansk majonäs med en skvätt sojasås
  1. Skölj belugalinserna under kallt vatten.
  2. Koka i saltat vatten ca 20 minuter, låt sedan svalna.
  3. Skär auberingen i 1 cm:s skivor, bre ut på t.ex ett bakplåtspapper, salta skivorna och låt ligga och vätskas 20-30 minuter.
  4. Pensla med olivolja, grilla i het grillpanna så du får ett fint grillmönster, låt svalna.
  5. Skär issalladen i grova bitar, tvätta tillsammans med vinängssyra och spenat.
  6. Tvätta rädisorna, skär i tunna skivor likaså parmesanosten.
  7. Montera salladsblandningen på ett stort fat, klicka på beluga linserna, grova bitar av den grillade auberginen, parmesanosten samt rädisorna.
  8. Servera salladen som sådan eller med en vegansk sojamajonnäs till.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Sallad

Matig sallad som kan dukas på buffe eller ätas som nyttigare lunchsallad. Lämna bort eller byt ut parmesanosten för att göra salladen vegananpassad.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Grönsallad med belugalinser och aubergine

 

Portioner

portioner som huvudrätt
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Linserna
1,25dl Belugalinser, råa
2,5dl Vatten
1/2tsk Salt
Aubergine
1st Aubergine
2msk Olivolja
Salt
Sallad
1påse Issallad
1/2kruka Vin ängssyra
1dl Spenat, färsk
10st Rädisor
30g Parmesanost (lämna bort för vegansk)
Till servering
Vegansk majonäs med en skvätt sojasås
  1. Skölj belugalinserna under kallt vatten.
  2. Koka i saltat vatten ca 20 minuter, låt sedan svalna.
  3. Skär auberingen i 1 cm:s skivor, bre ut på t.ex ett bakplåtspapper, salta skivorna och låt ligga och vätskas 20-30 minuter.
  4. Pensla med olivolja, grilla i het grillpanna så du får ett fint grillmönster, låt svalna.
  5. Skär issalladen i grova bitar, tvätta tillsammans med vinängssyra och spenat.
  6. Tvätta rädisorna, skär i tunna skivor likaså parmesanosten.
  7. Montera salladsblandningen på ett stort fat, klicka på beluga linserna, grova bitar av den grillade auberginen, parmesanosten samt rädisorna.
  8. Servera salladen som sådan eller med en vegansk sojamajonnäs till.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Grönsallad med belugalinser och aubergine
Sallad
Matig sallad som kan dukas på buffe eller ätas som nyttigare lunchsallad. Lämna bort eller byt ut parmesanosten för att göra salladen vegananpassad.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner som huvudrätt

Recept

Linserna
1,25dl Belugalinser, råa
2,5dl Vatten
1/2tsk Salt
Aubergine
1st Aubergine
2msk Olivolja
Salt
Sallad
1påse Issallad
1/2kruka Vin ängssyra
1dl Spenat, färsk
10st Rädisor
30g Parmesanost (lämna bort för vegansk)
Till servering
Vegansk majonäs med en skvätt sojasås

Ohjeet

  1. Skölj belugalinserna under kallt vatten.
  2. Koka i saltat vatten ca 20 minuter, låt sedan svalna.
  3. Skär auberingen i 1 cm:s skivor, bre ut på t.ex ett bakplåtspapper, salta skivorna och låt ligga och vätskas 20-30 minuter.
  4. Pensla med olivolja, grilla i het grillpanna så du får ett fint grillmönster, låt svalna.
  5. Skär issalladen i grova bitar, tvätta tillsammans med vinängssyra och spenat.
  6. Tvätta rädisorna, skär i tunna skivor likaså parmesanosten.
  7. Montera salladsblandningen på ett stort fat, klicka på beluga linserna, grova bitar av den grillade auberginen, parmesanosten samt rädisorna.
  8. Servera salladen som sådan eller med en vegansk sojamajonnäs till.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp

Värmande soppa med mycket smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Halloumipytt med grönsaker & pesto
Halloumipytt med grönsaker & pesto

Servera som sådan eller som tillbehör till andra rätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!