Spagettipumpa

Spagettipumpa med krämig linsgryta

En rolig och lite annorlunda rätt med en pumpa som formar spagettiliknande trådar efter tillagning. Linsgrytan är proteinrik och värmande och passar även till ris eller vanlig pasta.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Linsgrytan är proteinrik och värmande och passar även till ris eller vanlig pasta.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Spagettipumpa
1st Spagettipumpa
0,5msk Olivolja
Salt och peppar
Linsgryta
1st Lök
2st Vitlöksklyftor
1msk Olivolja
500g Krossade tomater
2dl Kokosmjölk
2dl Röda linser
1msk Hackad ingefära
1tsk Örtsalt
1krm svatpeppar
1 msk Oregano
En nypa chiliflakes
1halv Zucchini
Tillred pumpan
  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Halvera pumpan och gröp ur fröna med en sked, spara i en skål.
  3. Massera in 0,5 msk olivolja på pumpaköttet, salta och peppra.
  4. Placera med skärytan neråt på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 40 min.
Linsgryta
  1. Fräs lök och vitlök i en större kastrull med olivolja.
  2. Lägg till krossade tomater, kokosmjölk, ingefära och röda linser.
  3. Hacka basilika och rör ner den tillsammans med resten av kryddorna.
  4. Låt puttra i 15 minuter.
  5. Skär zucchini och pärltomater i mindre bitar och lägg till i grytan efter 5 minuter.
"Spagettin"
  1. Ta ut pumpan ur ugnen och låt svalna en aning.
  2. Vänd sedan på pumpahalvorna och gröp ur köttet med en gaffel.
  3. Dra med gaffeln från pumpans långsida till långsida, köttet blir då helt naturligt som spagetti.
  4. Servera “spagettin” med linsgrytan och färsk basilika.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Spagettipumpa med krämig linsgryta

En rolig och lite annorlunda rätt med en pumpa som formar spagettiliknande trådar efter tillagning. Linsgrytan är proteinrik och värmande och passar även till ris eller vanlig pasta.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Linsgrytan är proteinrik och värmande och passar även till ris eller vanlig pasta.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Spagettipumpa
1st Spagettipumpa
0,5msk Olivolja
Salt och peppar
Linsgryta
1st Lök
2st Vitlöksklyftor
1msk Olivolja
500g Krossade tomater
2dl Kokosmjölk
2dl Röda linser
1msk Hackad ingefära
1tsk Örtsalt
1krm svatpeppar
1 msk Oregano
En nypa chiliflakes
1halv Zucchini
Tillred pumpan
  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Halvera pumpan och gröp ur fröna med en sked, spara i en skål.
  3. Massera in 0,5 msk olivolja på pumpaköttet, salta och peppra.
  4. Placera med skärytan neråt på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 40 min.
Linsgryta
  1. Fräs lök och vitlök i en större kastrull med olivolja.
  2. Lägg till krossade tomater, kokosmjölk, ingefära och röda linser.
  3. Hacka basilika och rör ner den tillsammans med resten av kryddorna.
  4. Låt puttra i 15 minuter.
  5. Skär zucchini och pärltomater i mindre bitar och lägg till i grytan efter 5 minuter.
"Spagettin"
  1. Ta ut pumpan ur ugnen och låt svalna en aning.
  2. Vänd sedan på pumpahalvorna och gröp ur köttet med en gaffel.
  3. Dra med gaffeln från pumpans långsida till långsida, köttet blir då helt naturligt som spagetti.
  4. Servera “spagettin” med linsgrytan och färsk basilika.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Spagettipumpa
Spagettipumpa med krämig linsgryta
En rolig och lite annorlunda rätt med en pumpa som formar spagettiliknande trådar efter tillagning. Linsgrytan är proteinrik och värmande och passar även till ris eller vanlig pasta.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

Spagettipumpa
1st Spagettipumpa
0,5msk Olivolja
Salt och peppar
Linsgryta
1st Lök
2st Vitlöksklyftor
1msk Olivolja
500g Krossade tomater
2dl Kokosmjölk
2dl Röda linser
1msk Hackad ingefära
1tsk Örtsalt
1krm svatpeppar
1 msk Oregano
En nypa chiliflakes
1halv Zucchini

Ohjeet

Tillred pumpan
  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Halvera pumpan och gröp ur fröna med en sked, spara i en skål.
  3. Massera in 0,5 msk olivolja på pumpaköttet, salta och peppra.
  4. Placera med skärytan neråt på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 40 min.
Linsgryta
  1. Fräs lök och vitlök i en större kastrull med olivolja.
  2. Lägg till krossade tomater, kokosmjölk, ingefära och röda linser.
  3. Hacka basilika och rör ner den tillsammans med resten av kryddorna.
  4. Låt puttra i 15 minuter.
  5. Skär zucchini och pärltomater i mindre bitar och lägg till i grytan efter 5 minuter.
"Spagettin"
  1. Ta ut pumpan ur ugnen och låt svalna en aning.
  2. Vänd sedan på pumpahalvorna och gröp ur köttet med en gaffel.
  3. Dra med gaffeln från pumpans långsida till långsida, köttet blir då helt naturligt som spagetti.
  4. Servera “spagettin” med linsgrytan och färsk basilika.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande