Taatelikakku

Taatelikakku

Kahvin tai muun juoman kaveriksi ei niinkään tavallinen kakku!

Ainesosat

  • 2,5 dl Vettä
  • 250 g Kuivattuja taateleita
  • 2 dl Sokeria
  • 200 g Voita
  • 2 kpl Kananmunaa
  • 1 tl Ruokasoodaa
  • 1 tl Leivinjauhetta
  • 1 tl Vanilliinisokeria
  • 4 dl Vehnäjauhoja
  • 150 g Crème Fraiche
Annoslaskuri: 8 hengelle

Resepti

  • Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  • Laita kattilaan vesi, sokeri ja kuivatut taatelit.
  • Keitä pehmeäksi.
  • Ota pois liedeltä ja lisää voi kattilaan.
  • Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  • Lisää kananmunat kattilaan ja vaahdota taikina kuohkeaksi.
  • Yhdistä kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinan joukkoon.
  • Lisää lopuksi ranskankerma.
  • Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
  • Paista uunissa 30-45 minuuttia.
Kokkisi oli:
Kasvisreseptit.fi -tiimi
Erikoisruokavalio: Laktoositon
Kausi: Joulu
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Jälkiruoat, Resepti