Tomaattipiirakka á la Hans Välimäki
Hans Välimäen maukas tomaattipiirakka missä käytetty Närpiön Vihanneksen SanMarzano tomaatteja sekä pihvitomaatteja.

Ainesosat
Täyte | |
800g | SanMarzano tomaatteja tai pihvitomaatteja |
2tl | Suolaa |
300g | Valmista suolaista piirakkataikinaa |
2rkl | Dijon-sinappia |
200g | Raastettua emmental-juustoa |
Päälle | |
2tl | kuivattua oreganoa |
1nippu | Tuoretta rucolaa |
1tilkka | Oliiviöljyä |
1nippu | Tuoretta basilikaa |
Mustapippuria myllystä |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Piirakat Suolaiset leivonnaiset |
Erikoisruokavalio | Kananmunaton |
Kausi | Arkiruoka Juhla Kesä Satokausi |
Vaikeusaste | Helppo |
Valmistusaika | 30-60 min |
Valmistustapa | Uunissa Voidaan esivalmistella |
Tee näin:
- Kuumenna uuni +175c asteeseen. Voitele ja jauhota piirakkavuoka.
- Kauli piirakkataikina ohueksi levyksi voidellun ja jauhotetun piirakkavuoan pohjalle.
- Levitä taikina vuokaan siten, että taikinaa tulee tasaisesti joka paikkaan reunoja myöden. Leikkaa ylimääräinen taikina pois jos jää yli.
- Pistele pohja haarukalla ja esipaista uunissa +175c asteessa noin 10-12 min, kunnes pohja on kypsynyt.
- Ota pohja uunista ja voitele se dijonsinapilla ohuelti esimerkiksi pullasutia hyväksi käyttäen.
- Lisää pojalle dijonsinapin päälle juustoraaste tasaiseksi kerrokseksi, mausta tomaattiviipaleet suolalla ja mahdollisesti mustalla pippurilla ja levitä tomaattiviipaleet kauniisti koko komeuden päälle.
- Paista kuumassa uunissa noin 15 min, ota piirakka uunista, anna levähtää 10 min ja viimeistele piirakka oliiviöljyllä, oreganolla, basilikalla ja rucolalla ja nauti!
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.