Persimon

Uunipersimon cashewkreemillä

Makeat persimonhedelmät cashewpähinöistä tehdyn täyteläisen kreemin kera.

Ainesosat

Persimon

  • 4 kpl Persimonhedelmää
  • 0,5 dl Hunajaa
  • 1,5 tl Kanelia
  • 0,5 tl Kardemummaa
  • 1 rkl Sitruunamehua
  • 1 mm Sormisuolaa

Cashewkreemi

  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • 1,5 dl Kookosmaitoa
  • 2 tl Hunajaa
  • 2 rkl Sitruunamehua
Annoslaskuri: 8 annosta

Resepti

  • Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteiseksi.
  • Huuhtele persimonhedelmät, puolita ne ja poimi lehti pois päästä.
  • Aseta hedelmät uunivuokaan.
  • Sulata hunaja yhdessä sitruunamehun, kanelin, kardemumman ja sormisuolan kanssa.
  • Kaada hunajasekoitus persimonhedelmien päälle ja peitä uunivuoka alumiinifoliolla.
  • Paista uunissa 30-35 minuuttia.
  • Tee sillä aikaa cashewkreemi.
  • Sekoita cashewpähkinät, kookosmaito, hunaja ja sitruunamehu sauvasekoittimella tai muulla tehokkaalla sekoittimella.
  • Maista ja lisää tarvittaessa hunajaa.
  • Ota persimonhedelmät uunista ja raaputa lusikan avulla hunajasekoitus uunivuoasta ja kaada persimonhedelmen päälle.
  • Tarjoile cashewkreemin kanssa.
  • Sopii myös vaniljajäätelön tai tavallisen kuohukerman kanssa.
Jälkiruoka makealla persimonhedelmällä ja täyteläisellä cashewkreemillä.
Kokkisi oli:
Nathalie Aurén