Makeat persimonhedelmät cashewpähinöistä tehdyn täyteläisen kreemin kera.
Ainesosat
Persimon
- 4 kpl Persimonhedelmää
- 0,5 dl Hunajaa
- 1,5 tl Kanelia
- 0,5 tl Kardemummaa
- 1 rkl Sitruunamehua
- 1 mm Sormisuolaa
Cashewkreemi
- 2 dl cashewpähkinöitä
- 1,5 dl Kookosmaitoa
- 2 tl Hunajaa
- 2 rkl Sitruunamehua
Annoslaskuri: 8 annosta
Resepti
- Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteiseksi.
- Huuhtele persimonhedelmät, puolita ne ja poimi lehti pois päästä.
- Aseta hedelmät uunivuokaan.
- Sulata hunaja yhdessä sitruunamehun, kanelin, kardemumman ja sormisuolan kanssa.
- Kaada hunajasekoitus persimonhedelmien päälle ja peitä uunivuoka alumiinifoliolla.
- Paista uunissa 30-35 minuuttia.
- Tee sillä aikaa cashewkreemi.
- Sekoita cashewpähkinät, kookosmaito, hunaja ja sitruunamehu sauvasekoittimella tai muulla tehokkaalla sekoittimella.
- Maista ja lisää tarvittaessa hunajaa.
- Ota persimonhedelmät uunista ja raaputa lusikan avulla hunajasekoitus uunivuoasta ja kaada persimonhedelmen päälle.
- Tarjoile cashewkreemin kanssa.
- Sopii myös vaniljajäätelön tai tavallisen kuohukerman kanssa.
Jälkiruoka makealla persimonhedelmällä ja täyteläisellä cashewkreemillä.