Yrtticheesecake tummalla pohjalla

Yrtticheesecake

Sopii niin kahvipöytään kuin skumppa lasin kanssa!

Ainesosat

Pohja

  • 200 g Maalahden limppua tai vastaavaa
  • 75 g Voita

Täyte

  • 1/2 ruukkua Tuoretta rakuunaa
  • 1 nippua Tilliä
  • 1/2 ruukkua Timjamia
  • 1/2 ruukkua Basilikaa
  • 600 g Maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 tl Dijon-sinappia
  • 1 tl Suolaa
  • 2 tl Agar agar
  • 1 dl Ruokakermaa

Koristeluun

Annoslaskuri: 10 palaa

Resepti

Pohja

  • Leikkaa maalahden limppu isoiksi paloiksi, sulata voi.
  • Riko limppu voin kanssa monitoimikoneessa rakeiseksi massaksi.
  • Purista massa 24cm:n irtopohjavuokaan.
  • Aseta kylmään.

Täyte

  • Hienonnettu rakuunaa, tilliä ja basilikaa, laita kulhoon ja sekoita hyvin yhdessä tuorejuuston, sinapin ja suolan kanssa.
  • Kiehauta agar agar yhdessä ruokakerman kanssa, anna kiehua muutaman minuutin.
  • Sekoita nopeasti lämmin kerma tuorejuusto yrttisekoitukseen, sekoita hyvin.
  • Täytä vuoka täytteellä ja aseta kylmään ainakin 3 tunniksi.
  • Päällystä juustokakku kotimaisilla keltaisilla helmitomaateilla ja tuoreilla yrteillä.
Yrtticheesecake tummalla pohjalla
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Erikoisruokavalio: Laktoositon
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Juhlaruoka, Resepti