Yrttiletut ja rahkatsatsiki

Yrttiset letut maistuvat raikkaan, mutta proteiinipitoisen tsatsikin kera. Halutessasi voit käyttää lettuihin myös muita yrttejä tai pinaattia.

Ainesosat

Yrttiletut

  • 4 dl Maitoa
  • 3 kpl Kananmunaa
  • 3 dl Vehnäjauhoja
  • 1/2 tl Suolaa
  • 3/4 dl Vissyä
  • 75 g Voita sulatettuna
  • Basilikaa
  • Persiljaa
  • Timjamia

Tsatsiki

  • 1 kpl Kananmuna
  • 250 g Maitorahkaa
  • 1 dl Kermaviiliä
  • 1 kpl Valkosipulinkynsi
  • 1/2 tl Sinappia
  • 6 kpl Retiisiä
  • pari Kevätsipulin vartta
  • pala Kurkkua
  • Suolaa
  • Pippuria
Annoslaskuri: 3

Resepti

Yrttiletut

  • Sulata voi ja anna jäähtyä hieman.
  • Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki, lisää maito, jauhot ja suola.
  • Silppua yrtit ja vatkaa joukkoon.
  • Lisää sula voi ja lopuksi vissy.
  • Anna taikinan turvota noin vartti ennen paistamista.
  • Taikinasta tulee noin 6-7 isoa lettua.

Tsatsiki

  • Keitä kananmuna (n. 10 min.), kuori ja muussaa kulhossa haarukalla pieneksi.
  • Lisää rahka ja kermaviili.
  • Pilko retiisit suikaleiksi, silppua kevätsipuli, hienonna valkosipuli ja raasta kurkku.
  • Purista ylimääräiset nesteet kurkusta ja sekoita kasvikset kastikkeeseen.
  • Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla.
  • Halutessasi voit myös lisätä yrttimausteita kastikkeeseen (esim. provencen yrtit)
Yrttiset letut maistuvat raikkaan, mutta proteiinipitoisen tsatsikin kera.
Kokkisi oli:
Aija VuorijärviAija Vuorijärvi