Yrttiset letut maistuvat raikkaan, mutta proteiinipitoisen tsatsikin kera. Halutessasi voit käyttää lettuihin myös muita yrttejä tai pinaattia.
Ainesosat
Yrttiletut
- 4 dl Maitoa
- 3 kpl Kananmunaa
- 3 dl Vehnäjauhoja
- 1/2 tl Suolaa
- 3/4 dl Vissyä
- 75 g Voita sulatettuna
- Basilikaa
- Persiljaa
- Timjamia
Tsatsiki
- 1 kpl Kananmuna
- 250 g Maitorahkaa
- 1 dl Kermaviiliä
- 1 kpl Valkosipulinkynsi
- 1/2 tl Sinappia
- 6 kpl Retiisiä
- pari Kevätsipulin vartta
- pala Kurkkua
- Suolaa
- Pippuria
Annoslaskuri: 3
Resepti
Yrttiletut
- Sulata voi ja anna jäähtyä hieman.
- Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki, lisää maito, jauhot ja suola.
- Silppua yrtit ja vatkaa joukkoon.
- Lisää sula voi ja lopuksi vissy.
- Anna taikinan turvota noin vartti ennen paistamista.
- Taikinasta tulee noin 6-7 isoa lettua.
Tsatsiki
- Keitä kananmuna (n. 10 min.), kuori ja muussaa kulhossa haarukalla pieneksi.
- Lisää rahka ja kermaviili.
- Pilko retiisit suikaleiksi, silppua kevätsipuli, hienonna valkosipuli ja raasta kurkku.
- Purista ylimääräiset nesteet kurkusta ja sekoita kasvikset kastikkeeseen.
- Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla.
- Halutessasi voit myös lisätä yrttimausteita kastikkeeseen (esim. provencen yrtit)
Yrttiset letut maistuvat raikkaan, mutta proteiinipitoisen tsatsikin kera.