Butternut-kurpitsan maku on makea ja pähkinäinen, siksi se sopii mainiosti lettuihin.
Ainesosat
- 500 g Butternutpumpa
- 2 dl Vatten
- 1 dl Vispgrädde
Taikina:
- 4 kpl Ägg
Taikina
- 2 dl Mjölk
Taikina:
- 2 dl Jästbrödsvetemjöl
- 1 dl Mandelmjöl
- 2 rkl Smör till stekning
Annoslaskuri: 4
Resepti
- Kuori ja poista kurpitsasta siemenet.
- Leikkaa kurpitsa pieniksi paloiksi ja anna kiehua kannen alla veden ja kerman kanssa n. 10 minuuttia.
- Käytä tehosekoitinta ja aja sileäksi pureeksi, siirrä sivuun ja anna viiletä.
- Sekoita kaikki taikinan ainekset paksuksi taikinaksi. Taikina riittää n. 10-12 lettuun.
- Sekoita sekaan viilennyt puree. Sekoita niin että taikinasta tulee sileä.
- Paista n. 10–12 cm kokoisia lettuja non-stick paistinpannussa. Paista letut molemmin puolin jotta ne saavat hienon värin.
- Älä aseta valmiit letut päällekkäin koska ne voivat olla vaikeita saada eroteltua. Tarjoile ne suoraan paistinpannusta.
- Lisukkeeksi voi tarjoilla kermavaahtoa ja hunajassa käänneltyjä cashewpähkinöitä.
Servera med vispgrädde och cashewnötter.