Plättar med butternutpumpa

Butternut-kurpitsaletut

Butternut-kurpitsan maku on makea ja pähkinäinen, siksi se sopii mainiosti lettuihin.

Ainesosat

  • 500 g Butternutpumpa
  • 2 dl Vatten
  • 1 dl Vispgrädde

Taikina:

  • 4 kpl Ägg

Taikina

  • 2 dl Mjölk

Taikina:

  • 2 dl Jästbrödsvetemjöl
  • 1 dl Mandelmjöl
  • 2 rkl Smör till stekning
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Kuori ja poista kurpitsasta siemenet.
  • Leikkaa kurpitsa pieniksi paloiksi ja anna kiehua kannen alla veden ja kerman kanssa n. 10 minuuttia.
  • Käytä tehosekoitinta ja aja sileäksi pureeksi, siirrä sivuun ja anna viiletä.
  • Sekoita kaikki taikinan ainekset paksuksi taikinaksi. Taikina riittää n. 10-12 lettuun.
  • Sekoita sekaan viilennyt puree. Sekoita niin että taikinasta tulee sileä.
  • Paista n. 10–12 cm kokoisia lettuja non-stick paistinpannussa. Paista letut molemmin puolin jotta ne saavat hienon värin.
  • Älä aseta valmiit letut päällekkäin koska ne voivat olla vaikeita saada eroteltua. Tarjoile ne suoraan paistinpannusta.
  • Lisukkeeksi voi tarjoilla kermavaahtoa ja hunajassa käänneltyjä cashewpähkinöitä.
Servera med vispgrädde och cashewnötter.
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Valmistustapa: Paistettu
Vaikeusaste: Vähän vaativampi
Valmistusaika: < 30 min
Murupolku: Jälkiruoat, Resepti