Rabarberpaj

Gluteeniton raparperipiirakka

Kesäinen ja murustava raparperipiirakka jonka makeuttaa taatelit.

Ainesosat

  • 15 kpl Tuoreita taateleita
  • 4 dl Mantelijauhoja (tai muu vapaavalintainen jauho)
  • 1 dl Sulatettu kookosöljy
  • 0,5 tl Kardemumma
  • 0,5 tl Suolaa
  • 150 g Raparperia
  • 0,5-1 rkl Hunajaa
  • Vaniljajäätelöä tarjoiluun
Annoslaskuri: 8 palaa

Resepti

  • Lämmitä uuni 175 asteiseksi.
  • Poista taateleista kivi ja sekoita tahmaiseksi massaksi tehosekottimessa tai sauvasekoittimella.
  • Lisää mantelijauhot, sulatettu kookosöljy, kardemumma ja suola ja sekoita murustavaksi taikinaksi.
  • Lisää jauhoja jos taikina on liian tahmea.
  • Painele puolet taikinasta kookosöljyttyyn vuokaan.
  • Kuori ja paloittele raparperit ja levitä taikinan päälle.
  • Valuta juoksevaa hunajaa raparperinpalojen päälle ja murusta loput taikinasta päällimmäiseksi.
  • Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
  • Tarjoile vaniljajäätelön ja vaikkapa tuoreiden mansikoiden kera.
Tarjoile vaniljajäätelön ja vaikkapa tuoreiden mansikoiden kera.
Kokkisi oli:
Nathalie Aurén