Kasvishampurilaisten täytteenä ovat paahdetut porkkanat, salaatti, rucolan versot, punamangoldia, sipulirenkaat ja paprikamajoneesi.
Ainesosat
- 2-3 Kpl Porkkana
- 1/2 Dl Oliiviöljyä
- Himalajan vuoristosuola
- 2 Rkl Hunaja
- 4 Kpl Sämpylää
- 4 Rkl Paprikamajoneesia (esim. auran-vegaani-paprikamajoneesi)
- 100 G Lehtisalaatti
- 1 Kpl Sipuli
- 1 Dl Rucolan versoja
- 1 Dl Punamangoldia
Annoslaskuri: 4
Resepti
- Uunissa paahdetut porkkanat
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Leikkaa porkkanoista kannat pois ja huuhtaise porkkanat. Leikkaa paksuimmat porkkanat pituussuunnasta kahtia.
- Voit myös kuoria porkkanat, jos haluat.
- Lado porkkanat uunipellille leivinpaperin päälle, niin että porkkanoita on tasaisesti kaikkialla. Valuta päälle oliiviöljyä ja sitten hunaja. Sivele sudilla hunajaa tasaisesti kaikkialle.
- Ripottele lopuksi porkkanoiden päälle ripaus suolaa. Paista porkkanoita uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai kunnes haarukalla kokeiltaessa porkkanat ovat kypsiä.
Hampurilaisten kokoaminen:
- Kokoa kasvishampurilaiset levittämällä 4 sämpylälle paprikamajoneesi ja latomalla päälle paahdettuja porkkanoita, leikatut sipulirenkaat, rucolan verso, punamangoldia ja salaatinlehtiä.
Helpot kasvishampurilaiset.