Amerikkalainen Key lime pie

Key lime pie

Key lime pie, amerikkalaisklassikko, jonka juuret tulevat Floridan Key Westistä. Tämä versio tehdään niin että annetaan täytteen vetäytyä kauan ja sen jälkeen siivilöidään limekuori pois, jolloin saadaan niin elegantti ja sileä täyte kuin mahdollista.

Ainesosat

Täyte

  • 400 g Maitotiivistettä
  • 4 kpl Kananmunankeltuaista
  • 5 kpl Limeä, mehu sekä kuori
  • 1 tl Vaniljasokeria, aitoa
  • 1 hyppysellinen Suolaa

Pohja

  • 200 g Digestive-keksejä
  • 100 g Voita
Annoslaskuri: 8 annosta

Resepti

Täyte

  • Aseta kiertoilma uuni 160 asteeseen.
  • Sekoita kaikki ainekset
  • Anna vetäytyä vähintään 1 tunnin huoneenlämmössä.
  • Siivilöi sekoitus saadaksesi pehmeä ja sileä täyte.

Pohja

  • Sekoita digestive-keksit.
  • Kaada sulatettu voi päälle ja sekoita yhteen.
  • Levitä taikina esim. 20 cm irtopohjavuokaan.
  • Paista 160 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
  • Poista vuoka, kaada täyte päälle ja paista vielä 15 minuuttia.
  • Anna piirakan jäähtyä ja tarjoile tuoreen limen ja kuohukerman kanssa.
Kokeile amerikkalaista klassikkoa!
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Erikoisruokavalio: Laktoositon
Vaikeusaste: Vähän vaativampi
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Jälkiruoat, Resepti