Key lime pie, amerikkalaisklassikko, jonka juuret tulevat Floridan Key Westistä. Tämä versio tehdään niin että annetaan täytteen vetäytyä kauan ja sen jälkeen siivilöidään limekuori pois, jolloin saadaan niin elegantti ja sileä täyte kuin mahdollista.
Ainesosat
Täyte
- 400 g Maitotiivistettä
- 4 kpl Kananmunankeltuaista
- 5 kpl Limeä, mehu sekä kuori
- 1 tl Vaniljasokeria, aitoa
- 1 hyppysellinen Suolaa
Pohja
- 200 g Digestive-keksejä
- 100 g Voita
Annoslaskuri: 8 annosta
Resepti
Täyte
- Aseta kiertoilma uuni 160 asteeseen.
- Sekoita kaikki ainekset
- Anna vetäytyä vähintään 1 tunnin huoneenlämmössä.
- Siivilöi sekoitus saadaksesi pehmeä ja sileä täyte.
Pohja
- Sekoita digestive-keksit.
- Kaada sulatettu voi päälle ja sekoita yhteen.
- Levitä taikina esim. 20 cm irtopohjavuokaan.
- Paista 160 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- Poista vuoka, kaada täyte päälle ja paista vielä 15 minuuttia.
- Anna piirakan jäähtyä ja tarjoile tuoreen limen ja kuohukerman kanssa.
Kokeile amerikkalaista klassikkoa!