Kurkkurullia kevätsipuli-pestolla ja mozzarellalla

Kurkkurullia

Vihreä on kaunista! Raikasta ja kotitekoista sormiruokaa joka sopii mainiosti viikonlopun aloitukseen!

Ainesosat

  • 100 g Pinjansiemeniä
  • 1 ruukku Basilikaa
  • 100 g Kevätsipulia
  • 1,5 dl Oliiviöljyä
  • 50 g Parmesaania
  • 1/2 tl Suolaa
  • 2 pussia Mozzarellaa
  • 2 kpl Närpiön Vihanneksen kurkkua
Annoslaskuri: 16 stycken

Resepti

  • Paahda pinjasiemenet kuumassa paistinpannussa, anna jäähtyä.
  • Laita ¾ siemenistä monitoimikoneeseen yhdessä leikatun basilikan, hienonnetun kevätsipulin, oliiviöljyn, parmesaanijuuston sekä suolan kanssa.
  • Sekoita rakeiseksi massaksi.
  • Leikkaa kurkusta molemmat päät pois, höylää esim juustohöylällä pitkiä viipaleita.
  • Aseta kurkkuviipaleet esim leivinpaperille ja laita jokaiselle viipaleelle pestoa.
  • Leikkaa mozzarella tangoiksi, 16 palaa.
  • Kääri kurkut peston kanssa mozzarellan ympärille.
  • Tarjoiluun lisää rullien päälle jäljellä olevat paahdetut siemenet, vähän sormisuolaa ja nokare pestoa.
Kurkkurullia kevätsipuli-pestolla ja mozzarellalla
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Course: Lisukkeet
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Kananmunaton, Laktoositon
Kausi: Juhla, Kesä, Vappu
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: < 30 min
Murupolku: Lisukkeet, Resepti