Mansikkapannacotta

Mansikkapannacotta

Tavallinen liivate ei tunnetusti ole vegetaarinen, tässä reseptissä käytetään sen sijaan agar agaria joka on valmistettu merilevästä ja siten täysin vegaaninen! Vaihtamalla kuohu-/kahvikerman soija-/kookoskermaan saat reseptistä täysin vegaanisen!

Ainesosat

Mansikkapannacotta

  • 3 dl Kuohukermaa tai kahvikermaa
  • 1 tl Vaniljasokeria
  • 25 ml Ruokosokeria
  • 1/2 mm Kanelia
  • 250 g Pakastettuja mansikoita
  • 2 tl Agar agar
  • 1/2 kpl Sitruunan mehu

Saksanpähkinöitä fariinisokeriliemessä

  • 50 g Fariinisokeria
  • 1 rkl Sitruunamehu
  • 50 g Saksanpähkinöitä
Annoslaskuri: 4 annosta

Resepti

Pannacotta

  • Keitä puolet kermasta yhdessä vaniljasokerin, ruokosokerin, kanelin, pakastettujen mansikoiden ja agar agarin kanssa.
  • Anna kiehua muutaman minuutin.
  • Vedä kattila levyltä ja kaada joukkoon loput kermasta sekä purista 1/2 sitruunasta mehu.
  • Sekoita kermasekoitus oikein sileäksi sauva- tai kannumikserillä.
  • Kaada annostelulaseihin ja laita kylmään 3-4 tuntia.

Saksanpähkinät fariinisokeriliemessä

  • Lämmitä fariinisokeri ja sitruunamehu kupissa mikrossa, kaada päälle saksanpähkinät ja anna jäähtyä.
  • Jaa tasan 4 pannacottalaseihin.
Mansikkapannacotta agar agarilla
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Course: Jälkiruoat
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Kananmunaton, Laktoositon
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Jälkiruoat, Resepti