Mustikkakeitto aidolla vaniljalla. Tarjoile kuumana vaniljajäätelön kanssa.
Ainesosat
- 6 dl Vettä
- 6 dl Mustikoita pakastettuja
- 3 rkl Sokeria
- 1 kpl Vaniljatanko
- 1 mm Suolaa
Suurus:
- 2 rkl Maissitärkkelystä
- 4 rkl Vettä
Annoslaskuri: 2
Resepti
- Keitä 6 dl vettä, lisää sokeri, vaniljatanko ja suola.
- Anna kiehua 3-4 minuuttia.
- Lisää mustikat, kiehauta.
- Sekoita maissitärkkelys ja vesi, sekoita hyvin, kaada seos mustikkakeittoon ja anna kiehua hetken.
- Keiton voi hyvin ottaa mukaan kuumana termoksessa tai kylmänä, sitä voi hyvin nauttia aamupalaksi tai jopa jälkiruoaksi jäätelön kera.
Mustikkakeitto + Vaniljajäätelö = TOTTA