Omenapiiras

Omena-murupiirakka kahdella täytteellä

Ota loput suomalaiset omenat talteen ja tee nopea omenapiiras.

Ainesosat

  • 75 g Voita
  • 6 kpl Kotimaisia omenoita
  • 8 kpl Tuoreita taateleita
  • 3 dl Kaurahiutaleita
  • 1 tl Kanelia
  • 0.5 tl Suolaa
Annoslaskuri: 4 annosta

Resepti

  • Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteiseksi.
  • Sulata voi ja leikkaa omenat paloiksi.
  • Poista kivi taateleista ja hakkaa mahdollisimman pieneksi.
  • Sekoita kaurahiutaleet, kaneli ja suola kulhoon.
  • Lisää voi ja taateli- sekä omenapalat.
  • Sekoita.
  • Voitele vuoka (n 18 cm tai 20x15cm) voilla ja kaada muurutaikina vuokaan.
  • Paista uunin keskitasolla 15 minuuttia.
  • Tarjoile kerman tai vaniljajäätelön kera.
Tarjoile kerman tai vaniljajäätelön kera.
Kokkisi oli:
Nathalie Aurén