Porkkanakakkupalloja

Porkkanakakkupalloja

Ihanan hyviä taatelipalloja porkkanakakkumaulla.

Ainesosat

  • 12 kpl Tuoreita taateleita
  • 2 dl Kurpitsasiemeniä
  • 1 dl Auringonkukansiemeniä
  • 2 dl Kauraryynejä
  • 1,5 rkl Kookosöljy
  • 2 dl Raastettua porkkanaa
  • 1 rkl Sitruunamehua
  • 1 tl Kanelia
  • 0,5 tl Kardemummaa
  • 0,5 tl Suolaa
  • 1,5 dl Kookoshiutaleita joihin pyörittää pallot
Annoslaskuri: 15 palloa

Resepti

  • Poista kivet taateleista ja laita ne tehosekoittimeen.
  • Sekoita tahmeaksi seokseksi.
  • Voit myös käyttää sauvasekoitinta.
  • Sulata kookosöljy.
  • Laita kurpitsa- ja auringonkukansiemenet, kauraryynit ja sulatettu kookosöljy tehosekoittimeen ja sekoita.
  • Voi olla että joudut raapimaan seoksen reunoilta pari kertaa.
  • Raastia porkkana hienoksi.
  • Lisää sitruunamehu, kaneli, kardemumma, suola ja raastettu porkkana seokseen ja sekoita lisää.
  • Taikinan tulee olla tahmea mutta tarpeeksi kiinteä jotta siitä voi pyörittää palloja.
  • Lisää vähän kauraryynejä jos taikina on liian löysä.
  • Pyöritä taikinasta palloja ja pyöritä ne kookoshiutaleissa.
  • Aseta lautaselle ja laita pakasteeseen vähintään kahdeksi tunniksi ennen tarjoilua.
  • Säilytetään pakkasessa, ei tarvitse sulattaa ennen tarjoilua.
Jälkiruoka ilman sokeria!
Kokkisi oli:
Nathalie Aurén