Kuvattoman reseptin oletuskuva

Proteiininäkkäri

Superhelppo siemennäkkäri, jossa on reilusti proteiinia, kuitua ja hyviä rasvoja. Voi helposti myös muunnella sen mukaan, mitä siemeniä, jauhoja tai hiutaleita kaapista sattuuu löytymään.

Ainesosat

  • 1 dl Kaurahiutaleita tai -leseitä
  • 1 dl Seesaminsiemeniä
  • 1 dl Auringonkukansiemeniä
  • 0,5 dl Pellavansiemeniä
  • 1,5 dl Herneproteiinirouhetta (VegeSun)
  • 1 dl Vehnä-, graham- tai maissijauhoja
  • 1 dl Rypsiöljyä
  • 1,5 tl Suolaa
  • 1,5 dl Kuumaa vettä
Annoslaskuri: 10

Resepti

  • Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
  • Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Lisää öljy sekä kiehautettu vesi ja sekoita tasaiseksi.
  • Painele taikina leivinpaperin päälle koko uuninpellin kokoiseksi ohueksi levyksi.
  • Paista 150 asteessa noin 40 minuuttia, jonka jälkeen voit sammuttaa uunin.
  • Tarkista, ettei näkkäri ole vielä alkanut ruskistumaan reunoilta.
  • Jos on, nosta pois uunista jäähtymään. Jos ei, voit jättää näkkärin uuniin jälkilämpöön vielä kuivumaan.
  • Säilytä joko paperipussissa tai rasiassa.
  • Jos haluat tehdä näkkärin gluteenittomana, käytä maissijauhoja ja gluteenittomia kaurahiutaleita.
Superhelppo siemennäkkäri, jossa on reilusti proteiinia ja kuitua.
Kokkisi oli:
Leena KuusistoLeena Kuusisto
Course: Leipä
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Vegaaninen
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Leivät, Resepti