Superhelppo siemennäkkäri, jossa on reilusti proteiinia, kuitua ja hyviä rasvoja. Voi helposti myös muunnella sen mukaan, mitä siemeniä, jauhoja tai hiutaleita kaapista sattuuu löytymään.
Ainesosat
- 1 dl Kaurahiutaleita tai -leseitä
- 1 dl Seesaminsiemeniä
- 1 dl Auringonkukansiemeniä
- 0,5 dl Pellavansiemeniä
- 1,5 dl Herneproteiinirouhetta (VegeSun)
- 1 dl Vehnä-, graham- tai maissijauhoja
- 1 dl Rypsiöljyä
- 1,5 tl Suolaa
- 1,5 dl Kuumaa vettä
Annoslaskuri: 10
Resepti
- Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
- Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Lisää öljy sekä kiehautettu vesi ja sekoita tasaiseksi.
- Painele taikina leivinpaperin päälle koko uuninpellin kokoiseksi ohueksi levyksi.
- Paista 150 asteessa noin 40 minuuttia, jonka jälkeen voit sammuttaa uunin.
- Tarkista, ettei näkkäri ole vielä alkanut ruskistumaan reunoilta.
- Jos on, nosta pois uunista jäähtymään. Jos ei, voit jättää näkkärin uuniin jälkilämpöön vielä kuivumaan.
- Säilytä joko paperipussissa tai rasiassa.
- Jos haluat tehdä näkkärin gluteenittomana, käytä maissijauhoja ja gluteenittomia kaurahiutaleita.
Superhelppo siemennäkkäri, jossa on reilusti proteiinia ja kuitua.