Sipulipiirakka
Rapea piirakka, tarjoile vaikka salaatin kera.
1kpl | Suolainen piirakkapohja |
2kpl | Makea sipuli |
2kpl | Punasipuli |
2kpl | Valkosipulinkynsi |
1ruukku | Tuoretta lehtipersiljaa |
2dl | Ruokakermaa |
2dl | Maitoa |
2kpl | Kananmuna |
2tl | Suola |
0,5tl | Mustapippuri |
- Piirakkapohja:
- Lämmitä uuni 160 asteiseksi
- Suikaloi sipulit ja punasipulit.
- Hienonna valkosipuli ja lehtipersilja.
- Vuoraa piirakkapohja leivinpaperilla.
- Levitä piirakkapohja vuokaan.
- Painele tasaiseksi.
- Esipaista pohjaa uunissa 15 minuuttia.
- Karamellisoi sipulisuikaleita kuivalla paistinpannulla.
- Sekoita lehtipersilja ja karamellisoidut sipulit.
- Levitä sipuliseos piirakkapohjalle.
- Täyte:
- Sekoita kulhossa kananmuna, kerma, maito, suola ja mustapippuri tasaiseksi.
- Kaada piirakkapohjan päälle.
- Paista uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes kypsä.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.