Sitruunavanukas

Täydellinen sille joka tykkää raikkaista jälkiruuista! Sitruunahappo jähmettää jälkiruoan ja siksi erillistä saostusainetta ei tarvita.

Ainesosat

  • 4 dl Kuohukermaa
  • 1,5 dl Sokeria
  • 4 kpl Sitruunan kuori ja mehu
Annoslaskuri: 4 henkilöä

Resepti

  • Mittaa kattilaan kerma ja sokeri.
  • Keitä hiljaisella lämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes seos hieman paksuuntuu.
  • Lisää joukkoon sitruunan kuori ja mehu.
  • Kaada massa laseihin.
  • Anna jäähtyä vähintään 4 tuntia kylmässä, mieluiten yön yli.
  • Tarjoile esim. hedelmäsalaatin kanssa.
Hyvää ja raikasta!
Kokkisi oli:
Kasvisreseptit.fi -tiimi
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Kananmunaton, Laktoositon
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Jälkiruoat, Resepti