Suklaatuorejuustokakku

Suklaatuorejuustokakku

Koristele tuoreilla vadelmilla.

Ainesosat

Pohja

  • 200 g Suklaatäytekeksejä
  • 50 g Voita

Täyte

  • 200 g Tummaa suklaata
  • 200 g Maustamatonta tuorejuustoa
  • 150 g Sokeria
  • 2 kpl Kananmunaa
  • 3 dl Kuohukermaa
  • 1 rasia Vadelmia
Annoslaskuri: 8 henkilöä

Resepti

Pohja

  • Murskaa suklaatäytekeksit ja lisää joukkoon sulatettu voi.
  • Painele tasaiseksi leivinpaperoituun irtopohjavuokaan.

Täyte

  • Laita suklaa sulamaan vesihauteeseen.
  • Notkista isossa kulhossa tuorejuusto ja puolet sokerista.
  • Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset.
  • Lisää keltuaiset tuorejuustoon.
  • Sekoita tasaiseksi.
  • Lisää tuorejuuston joukkoon sulatettu suklaa.
  • Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi lopun sokerin kanssa.
  • Lisää seos suklaa tuorejuustoseokseen.
  • Vaahdota kuohukerma ja nostele joukkoon.

Kokoa kakku

  • Levitä täyte keksipohjan päälle.
  • Peitä vuoka ja pidä yön yli pakkasessa.
  • Ota kakku pois noin puoli tuntia ennen tarjoilua.
  • Koristele tuoreilla vadelmilla.
Kokkisi oli:
Kasvisreseptit.fi -tiimi