Paras kurkkusäilykeresepti.

Inlagd gurka

Inlagda gurkor är den eviga favoriten! Denna rätt är en del av den finska matkulturen. Man kan variera smaken med t.ex. vitlök ifall man vill.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Storfavoriten, inlagda gurkor. Passa på att spara sommarsmakerna på burk!

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1kg Gurka (frilands eller vanlig)
250g Gullök
2knippor Dill
Kryddlag
8dl Vatten
2dl Socker
1msk Salt
1msk Senapsfrön
2dl Spritättika
  1. Tvätta gurkorna omsorgsfullt. Skär dem i så tunna skivor som möjligt med kniv. Skiva också de skalade lökarna och vitlöksklyftorna. Finhacka dillen – också stjälkarna.
  2. Hetta upp diskade glasburkar i 100-110 grader varm ugn ca 15 minuter och koka locken i vatten (desinficering).
  3. Mät upp vatten, socker, salt och senapsfrön i en stålkastrull. Koka upp lagen. Häll i ättikan och låt alltsammans koka upp.
  4. Lägg skivad gurka, lök, vitlök och dill i lager i burkarna. Häll sedan på den heta kryddlagen. Stäng locken genast.
  5. Låt burkarna kallna. Förvara dem i kylskåpstemperatur. Gurkorna är klara att äta efter 2–3 veckor.

Kock:

Kasvisreseptit.fi -tiimiKasvisreseptit.fi -tiimi

Testa som följande

Inlagd gurka

Inlagda gurkor är den eviga favoriten! Denna rätt är en del av den finska matkulturen. Man kan variera smaken med t.ex. vitlök ifall man vill.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Storfavoriten, inlagda gurkor. Passa på att spara sommarsmakerna på burk!

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1kg Gurka (frilands eller vanlig)
250g Gullök
2knippor Dill
Kryddlag
8dl Vatten
2dl Socker
1msk Salt
1msk Senapsfrön
2dl Spritättika
  1. Tvätta gurkorna omsorgsfullt. Skär dem i så tunna skivor som möjligt med kniv. Skiva också de skalade lökarna och vitlöksklyftorna. Finhacka dillen – också stjälkarna.
  2. Hetta upp diskade glasburkar i 100-110 grader varm ugn ca 15 minuter och koka locken i vatten (desinficering).
  3. Mät upp vatten, socker, salt och senapsfrön i en stålkastrull. Koka upp lagen. Häll i ättikan och låt alltsammans koka upp.
  4. Lägg skivad gurka, lök, vitlök och dill i lager i burkarna. Häll sedan på den heta kryddlagen. Stäng locken genast.
  5. Låt burkarna kallna. Förvara dem i kylskåpstemperatur. Gurkorna är klara att äta efter 2–3 veckor.

Kock:

Kasvisreseptit.fi -tiimiKasvisreseptit.fi -tiimi

Testa som följande

Paras kurkkusäilykeresepti.
Inlagd gurka
Inlagda gurkor är den eviga favoriten! Denna rätt är en del av den finska matkulturen. Man kan variera smaken med t.ex. vitlök ifall man vill.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Recept

1kg Gurka (frilands eller vanlig)
250g Gullök
2knippor Dill
Kryddlag
8dl Vatten
2dl Socker
1msk Salt
1msk Senapsfrön
2dl Spritättika

Ohjeet

  1. Tvätta gurkorna omsorgsfullt. Skär dem i så tunna skivor som möjligt med kniv. Skiva också de skalade lökarna och vitlöksklyftorna. Finhacka dillen – också stjälkarna.
  2. Hetta upp diskade glasburkar i 100-110 grader varm ugn ca 15 minuter och koka locken i vatten (desinficering).
  3. Mät upp vatten, socker, salt och senapsfrön i en stålkastrull. Koka upp lagen. Häll i ättikan och låt alltsammans koka upp.
  4. Lägg skivad gurka, lök, vitlök och dill i lager i burkarna. Häll sedan på den heta kryddlagen. Stäng locken genast.
  5. Låt burkarna kallna. Förvara dem i kylskåpstemperatur. Gurkorna är klara att äta efter 2–3 veckor.

Kock:

Kasvisreseptit.fi -tiimiKasvisreseptit.fi -tiimi

Testa som följande

Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp

Värmande soppa med mycket smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Halloumipytt med grönsaker & pesto
Halloumipytt med grönsaker & pesto

Servera som sådan eller som tillbehör till andra rätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Broccolisallad
Broccolisallad med tomat & kapris

Servera som tillbehör till varmrätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomat toast
Tomat toast

Servera som förrätt eller som snack på antingen fest eller vardag.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Krämig pumpa- & paprikasoppa
Krämig pumpa- & paprikasoppa

Servera med lite grädde och färsk timjan.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomat & zucchinigratäng med fetaost
Tomat & zucchinigratäng med fetaost

Serveras varm som tillbehör till huvudrätten eller som förrätt.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Äppelpaj