Paras kurkkusäilykeresepti.

Inlagd gurka

Inlagda gurkor är den eviga favoriten! Denna rätt är en del av den finska matkulturen. Man kan variera smaken med t.ex. vitlök ifall man vill.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Storfavoriten, inlagda gurkor. Passa på att spara sommarsmakerna på burk!

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1kg Gurka (frilands eller vanlig)
250g Gullök
2knippor Dill
Kryddlag
8dl Vatten
2dl Socker
1msk Salt
1msk Senapsfrön
2dl Spritättika
  1. Tvätta gurkorna omsorgsfullt. Skär dem i så tunna skivor som möjligt med kniv. Skiva också de skalade lökarna och vitlöksklyftorna. Finhacka dillen – också stjälkarna.
  2. Hetta upp diskade glasburkar i 100-110 grader varm ugn ca 15 minuter och koka locken i vatten (desinficering).
  3. Mät upp vatten, socker, salt och senapsfrön i en stålkastrull. Koka upp lagen. Häll i ättikan och låt alltsammans koka upp.
  4. Lägg skivad gurka, lök, vitlök och dill i lager i burkarna. Häll sedan på den heta kryddlagen. Stäng locken genast.
  5. Låt burkarna kallna. Förvara dem i kylskåpstemperatur. Gurkorna är klara att äta efter 2–3 veckor.

Kock:

Kasvisreseptit.fi -tiimiKasvisreseptit.fi -tiimi

Testa som följande

Inlagd gurka

Inlagda gurkor är den eviga favoriten! Denna rätt är en del av den finska matkulturen. Man kan variera smaken med t.ex. vitlök ifall man vill.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Storfavoriten, inlagda gurkor. Passa på att spara sommarsmakerna på burk!

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1kg Gurka (frilands eller vanlig)
250g Gullök
2knippor Dill
Kryddlag
8dl Vatten
2dl Socker
1msk Salt
1msk Senapsfrön
2dl Spritättika
  1. Tvätta gurkorna omsorgsfullt. Skär dem i så tunna skivor som möjligt med kniv. Skiva också de skalade lökarna och vitlöksklyftorna. Finhacka dillen – också stjälkarna.
  2. Hetta upp diskade glasburkar i 100-110 grader varm ugn ca 15 minuter och koka locken i vatten (desinficering).
  3. Mät upp vatten, socker, salt och senapsfrön i en stålkastrull. Koka upp lagen. Häll i ättikan och låt alltsammans koka upp.
  4. Lägg skivad gurka, lök, vitlök och dill i lager i burkarna. Häll sedan på den heta kryddlagen. Stäng locken genast.
  5. Låt burkarna kallna. Förvara dem i kylskåpstemperatur. Gurkorna är klara att äta efter 2–3 veckor.

Kock:

Kasvisreseptit.fi -tiimiKasvisreseptit.fi -tiimi

Testa som följande

Paras kurkkusäilykeresepti.
Inlagd gurka
Inlagda gurkor är den eviga favoriten! Denna rätt är en del av den finska matkulturen. Man kan variera smaken med t.ex. vitlök ifall man vill.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Recept

1kg Gurka (frilands eller vanlig)
250g Gullök
2knippor Dill
Kryddlag
8dl Vatten
2dl Socker
1msk Salt
1msk Senapsfrön
2dl Spritättika

Ohjeet

  1. Tvätta gurkorna omsorgsfullt. Skär dem i så tunna skivor som möjligt med kniv. Skiva också de skalade lökarna och vitlöksklyftorna. Finhacka dillen – också stjälkarna.
  2. Hetta upp diskade glasburkar i 100-110 grader varm ugn ca 15 minuter och koka locken i vatten (desinficering).
  3. Mät upp vatten, socker, salt och senapsfrön i en stålkastrull. Koka upp lagen. Häll i ättikan och låt alltsammans koka upp.
  4. Lägg skivad gurka, lök, vitlök och dill i lager i burkarna. Häll sedan på den heta kryddlagen. Stäng locken genast.
  5. Låt burkarna kallna. Förvara dem i kylskåpstemperatur. Gurkorna är klara att äta efter 2–3 veckor.

Kock:

Kasvisreseptit.fi -tiimiKasvisreseptit.fi -tiimi

Testa som följande

Detoxsmoothie
Detoxsmoothie

En fräsch och utrensande smoothie med gurka, kokosvatten, ingefära och lime.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Rostade ugnsgrönsaker
Ugnsrostad grönsaker

Rostade ugnsgrönsaker som sådana eller med tillbehör.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Broccolibiffar
Broccolibiffar med ost och paprika

Vegetariska biffar som får lite sting genom att riva tex chiliost

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Galette
Galette med tomat och rödbeta

En vacker och smakrik galette.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Nötchoklad med saltkaramell
Julens bästa nötchoklad

Till kaffet eller efterrättsbordet.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikasallad
Paprika- & kikärtssallad

Matig sallad som passar såväl som mellanmål som middag.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Batatsnittar
Batatsnittar

Glutenfria snittar!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Pepparkakssmoothie
Pepparkakssmoothie

Lämna bort honungen och välj glutenfria pepparkakor så har du en glutenfri vegansk smoothie!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Pasta med tomatpesto
Pasta med tomatpesto

Rätten fås glutenfri genom att välja en glutenfri pasta.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Äppelpajsmoothie
Äppelpajsmoothie

Välj gluten- och laktosfria produkter för att passa dig eller dina gäster.