Kasvisreseptit

Risonifylld aubergine

Risoni är en pastasort, lär ha uppkommit från avsaknaden av ris vid italenska middagsbord förr i tiden! Risoni kan i många fall användas som ris, men också på samma sätt som övriga pastasorter, så användbarheten är stor på detta lilla gryn!
(0)
(416)
Tulosta
Aubergine
2stAubergine
1tskSalt
0,5dlOlivolja
Fyllning
1stMorot
2stinhemska tomater
10gBladpersilja
1,5dlRisonigryn
2mskKapris
1mskOlivolja
2tskVetemjöl
2dlVatten
2tskGrönsaksfond
80gSmetana
Inkråmet från aubergine
50gRiven ost
  1. Aubergine
  2. Tvätta auberginerna, halvera på längden.
  3. Skär djupa snitt i köttet på den skurna sidan.
  4. Strö över salt och ringla över olivolja.
  5. Låt auberginen ”svettas” 15-20 minuter innan den steks i ugn på 200 grader i 12 minuter.
  6. Gör under tiden fyllningen
  7. Fyllning
  8. Skala moroten och tvätta tomaterna.
  9. Skär morot och tomater i små tärningar, finhacka persiljan.
  10. Fräs grönsakerna, kaprisen samt risonigrynen i olivolja, fräs mot slutet med vetemjölet.
  11. Späd på med vatten och grönsaksfond, låt puttra tills risonin tjocknar, tillsätt smetanan och låt puttra vidare tills konsistensen är fast.
  12. Gröp ur de avsvalnade aurberginerna och blanda med inkråmet i risonin.
  13. Fyll de urgröpta auberginerna med massan, toppa med riven ost.
  14. Gratinera i 200 gradig ugn ca 15 minuter.
  15. Servera tillsammans med grönsallad och t.ex tzatziki.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.