Tyrnikeittoa mascarponevaahdolla

Tyrnikeittoa mascarponevaahdolla

Tarjoile keitto haaleana ja lisää nokareina mascarponevaahtoa.

Ainesosat

Tyrnikeitto

  • 2 dl Tyrniä, pakastettua
  • 1 dl Sokeria
  • 1 tl Vaniljasokeria
  • 3,5 dl Vettä
  • 1 rkl Perunajauhoja

Mascarponevaahto

  • 1 rkl Tomusokeria
  • 75 g Mascarpone-juustoa
  • 1 dl Kuohukermaa
Annoslaskuri: 2 annosta

Resepti

Keitto

  • Keitä tyrni, vesi, sokeri ja vaniljasokeri, noin 2-3minuuttia.
  • Sekoita sauvasekoittimella, kaada keitto siivilän läpi kulhoon.
  • Kaada keitto takaisin kattilaan.
  • Sekoita perunajauhot pieneen määrään vettä, sekoita keittoon ohuessa virrassa.
  • Kiehauta nopeasti keitto uudestaan vain niin että se paksuuntuu.

Mascarponevaahto

  • Vatkaa tomusokeri,mascarpone ja kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Tarjoile keitto haaleana ja lisää nokareina mascarponevaahtoa.
Kokkisi oli:
Kasvisreseptit.fi -tiimi
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Valmistustapa: Keitetty, Miksaamalla
Vaikeusaste: Helppo ja nopea
Valmistusaika: < 30 min
Murupolku: Jälkiruoat, Resepti