tyrnivanukas

Tyrnivanukas

Vähän kuin Ris a la Malta mutta raikkaalla tyrnin maulla!

Ainesosat

  • 4,5 dl Vettä
  • 1,5 dl Tyrnimehu
  • 1 dl Sokeria
  • 1 mm Vaniljajauhetta
  • 1 dl Puuroriisiä
  • 3 dl Kuohukermaa
Annoslaskuri: 6 annosta

Resepti

  • Keitä vesi, tyrnimehu, sokeri, vaniljajauhe ja puuroriisi noin 35-40 minuuttia, kunnes se kiinteytyy riisipuuron kaltaiseksi.
  • Anna puuron jäähtyä, joko kylmässä vesihauteessa tai jääkaapissa, puuron tulee olla täysin kylmä.
  • Vatkaa sillä aikaa kerma kovaksi vaahdoksi, käännä tyrnipuuroon ja sekoita hyvin.
  • Tarjoile pakastettujen tyrnien ja mielellään ylimääräisen kermanokareen kera.
Tyrnivanukas, se terveellisempi jälkkäri!
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Course: Jälkiruoat
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Kananmunaton, Laktoositon
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Jälkiruoat, Resepti