Omenasose

Vaniljainen omenasose sitruunaruoholla

Suositellaan pakastettavaksi, koska säilyvyys ei ole hyvä jos säilyttää jääkaapissa.

Ainesosat

  • 1,5 kg Omenaa
  • 2 kpl Vaniljatankoa
  • 1 kpl Tuore sitruunaruohoa
  • 1 dl Sokeria
  • 2 dl Vettä
  • 1/2 tl Kanelijauhetta
Annoslaskuri: 1

Resepti

  • Pese omenat ja poista siemenkota. Laita kaikki kattilaan.
  • Leikkaa vaniljatangot puoliksi, kaavi siemenet talteen ja laita kattilaan muitten ainesten kanssa.
  • Leikkaa sitruunaruoho pieniksi paloiksi, lisää myös ne kattilaan.
  • Keitä kovalla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Pienennä lämpöä ja poista kansi, keitä vielä 10 minuuttia miedolla lämmöllä.
  • Poista vaniljatangot ja citruunaruohopalat kattilasta. Käytä sauvasekoitinta, aja sileäksi.
  • Hillo sisältää todella vähän sokeria ja siksi sillä on rajallinen säilyvyysaika. Siksi suosittelemme että pakastatte suurimman osan määrästä. Ja kannattaa pakastaa pieninä annoksina.
Sadonkorjuu aikaan kannattaa säilöä kesän maut pakkaseen!
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt