avokado-kesäkurpitsapasta

Kesäkurpitsa-avokadopasta paahdetuilla kikherneillä

Pasta-annos joka on täysin vegaaninen ja täynnä makua!

Ainesosat

Avokadokastike

  • 2 kpl Avokado
  • 1 kpl Valkosipulinkynsi
  • 1,5 tl Yrttisuolaa
  • Vähän mustapippuria
  • 0,5 dl Vettä
  • 1 rkl Lime- tai sitruunamehua
  • 0,5 ruukkua Tuoretta basilikaa

Kesäkurpitsapasta

Paahdetut kikherneet

  • 1 laatikko Kikherneitä, 230g nesteetön paino
  • 1 rkl Oliiviöljyä
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl Suolaa
Annoslaskuri: 4 annosta

Resepti

Avokadokastike

  • Sekoita avokado, valkosipuli, mausteet, vesi ja limemehu tasaiseksi tahnaksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.
  • Lisää suurin osa tuoreesta basilikasta, säästä vähän koristeluun, ja sekoita vielä vähän.

Kesäkurpitsapasta

  • Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa päät pois.
  • Tee ”spagettia” vihannessorvilla, spiraalileikkurilla tai kuorijalla.
  • Laita isoon kulhoon.
  • Lohkoa kirsikkatomaatit.
  • Kaada avokadokastike kesäkurpitsapastan päälle ja sekoita hyvin.
  • Lisää kirsikkatomaatit ja anna pastan olla hetken sillä aikaa kun paahdat kikherneet.

Paahdetut kikherneet

  • Kaada kikherneiden liemi pois ja huuhtele hyvin.
  • Paahda kuivassa ja kuumassa paistinpannussa muutaman minuutin.
  • Lisää oliiviöljy ja mausteen ja paahda hetki kunnes kikherneet saavat hiukan väriä.

Tarjoiluun

  • Tarjoile avokado-kesäkurpitsapasta tuoreella basilikalla ja paahdetuilla kikherneillä.
Vegaaninen pasta-annos!
Kokkisi oli:
Nathalie Aurén
Kausi: Arkiruoka
Valmistustapa: Keitetty, Miksaamalla, Paistettu
Vaikeusaste: Vähän vaativampi
Valmistusaika: >60 min, 30-60 min
Murupolku: Pastat, Resepti