Pasta-annos joka on täysin vegaaninen ja täynnä makua!
Ainesosat
Avokadokastike
- 2 kpl Avokado
- 1 kpl Valkosipulinkynsi
- 1,5 tl Yrttisuolaa
- Vähän mustapippuria
- 0,5 dl Vettä
- 1 rkl Lime- tai sitruunamehua
- 0,5 ruukkua Tuoretta basilikaa
Kesäkurpitsapasta
- 2 kpl pientä kesäkurpitsaa
- 1 rasia Kirsikkatomaattia
Paahdetut kikherneet
- 1 laatikko Kikherneitä, 230g nesteetön paino
- 1 rkl Oliiviöljyä
- 1 tl kuivattua basilikaa
- 1 tl Suolaa
Annoslaskuri: 4 annosta
Resepti
Avokadokastike
- Sekoita avokado, valkosipuli, mausteet, vesi ja limemehu tasaiseksi tahnaksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.
- Lisää suurin osa tuoreesta basilikasta, säästä vähän koristeluun, ja sekoita vielä vähän.
Kesäkurpitsapasta
- Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa päät pois.
- Tee ”spagettia” vihannessorvilla, spiraalileikkurilla tai kuorijalla.
- Laita isoon kulhoon.
- Lohkoa kirsikkatomaatit.
- Kaada avokadokastike kesäkurpitsapastan päälle ja sekoita hyvin.
- Lisää kirsikkatomaatit ja anna pastan olla hetken sillä aikaa kun paahdat kikherneet.
Paahdetut kikherneet
- Kaada kikherneiden liemi pois ja huuhtele hyvin.
- Paahda kuivassa ja kuumassa paistinpannussa muutaman minuutin.
- Lisää oliiviöljy ja mausteen ja paahda hetki kunnes kikherneet saavat hiukan väriä.
Tarjoiluun
- Tarjoile avokado-kesäkurpitsapasta tuoreella basilikalla ja paahdetuilla kikherneillä.
Vegaaninen pasta-annos!