Bataatti-fetakasvispihvit

Suolainen feta ja makea bataatti ovat kyllä pettämätön yhdistelmä ja massasta saa tehtyä aikamoisen määrän kasvispihvejä. Mitä pienempiä, sitä helpompia paistaa ja pysyvät paremmin koossa. Oikeastaan parempi tehdä pihvimassa edellisiltana jääkaappiin mehevöitymään ja paistaa satsi seuraavana päivänä

Ainesosat

  • 1 kg bataattia
  • 1 kpl muna
  • 100-150 g fetajuustoa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • yrttejä esim. korianteria
Annoslaskuri: 6

Resepti

  • Kääri bataatit folioon ja kypsennä 225-230 asteisessa uunissa n. 1 tunnin ajan kunnes kypsiä. 
  • Jäähdytä, leikkaa bataatit kahtia ja kaavi "sisus" erilliseen kulhoon.
  • Käytä survinta apuna ja hienonna massa, lisää kananmuna ja murusteltu feta.
  • Mausta ja anna levätä jääkaapissa.
  • Pyörittele massasta kostutetuin käsin pullia tai pihvejä, paista uunissa 220-asteessa n. 15 minuuttia tai paistinpannulla kaunis pinta ja laita uuniin vielä kymmeneksi minuutiksi.
Helppoa, nopeata ja edullista kasvisruokaa, sellaisenaan herkullisia ja sopivat erinomaisesti esim. hampurilaisten väliin.
Kokkisi oli:
Heli-Hannele PehkonenHeli-Hannele Pehkonen
Course: Pääruoat
Erikoisruokavalio: Gluteeniton
Kausi: Arkiruoka
Valmistustapa: Paistettu, Uunissa
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min